"Ze zijn mij daar al vergeten"

Print
Ontgoochelde Paul Herijgers rijdt niet in Rijkevorsel en Hoogstraten
BR>RIJKEVORSEL - Zaterdag wordt in Rijkevorsel de tweede wedstrijd gereden voor de 'Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden'. In 1985 won Paul Herijgers er voor Rudy De Bie en, jawel, Johan Museeuw. Van '92 tot '96 bleef Herijgers ongeslagen in de zandputten van Rijkevorsel. Een omloop die de gewezen Belgische en wereldkampioen dus bijzonder goed moet liggen.
Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden
Vorig jaar kon Paul Herijgers nog af en toe in de grote wedstrijden zijn verfijnde techniek tonen, maar dit jaar is hij daar nog niet in geslaagd.
Hij won wel al twee wedstrijden in Engeland. Zondag was hij nog de beste in Londen. Internationaal stelt dat niet veel voor, maar het wijst erop dat de Mallenaar goed bezig is. Zaterdag in Rijkevorsel zal hij er evenwel niet bij zijn.
"Ik vind het wel jammer", begint Herijgers zijn verhaal. "In de Kempen willen ze mij blijkbaar niet meer. In Rijkevorsel heb ik zes keer gewonnen. Dat is toch een bewijs dat ik de organisatoren zeker niet heb teleurgesteld.
Tijdens iedere wedstrijd in de provincie waren er telkens heel wat supporters van mij. Ik durf zelfs zeggen dat de wedstrijden in de Kempen opnieuw aandacht gekregen hebben toen ik een kampioenentrui droeg. Nu ben ik het slachtoffer van het feit dat er te veel vedetten zijn.
Wanneer je Nijs, Groenendaal, Van der Poel plus nog enkele anderen moet betalen, blijft er voor ons niets meer over. Dan moeten er koppen rollen. Zo zie je maar hoe snel je vergeten bent. De eerste wedstrijd voor de 'Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden' in Niel was ik er ook al niet bij."
"Ik ben het slachtoffer van het feit dat er te veel vedetten zijn."
n Paul Herijgers
Paul Herijgers reist dit weekend waarschijnlijk naar Oostenrijk of Duitsland. In het buitenland kennen ze hem nog wel als gewezen wereldkampioen.
"Ik moet de bevestiging nog krijgen, maar ik denk dat het Oostenrijk zal worden. Als ze me in de Kempen niet willen, dan maar elders. Ik ben nochtans altijd mild geweest voor de organisatoren.
Zelfs als wereldkampioen heb ik in de Kempen nooit de volle pot gevraagd. Ik kan het gewoon niet begrijpen. Ze betalen nog liever enkele Hollanders. In Hoogstraten werd ik slechts een keer geklopt.
In Koksijde ben ik zaterdag gestart, maar ik raakte betrokken in de valpartij kort na de start. Ik lag helemaal onderaan en kreeg mijn stuurstang op mijn bil. Daardoor was ik verplicht om terug te keren naar de kleedkamers. Zonder die val had ik zeker meegespeeld voor een ereplaats."

.

Nu in het nieuws