"Een podiumplaats moet kunnen"

Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden

BR>

RIJKEVORSEL -

In tegenstelling tot zijn dorpsgenoot Paul Herijgers, zesvoudig winnaar van de wedstrijd in Rijkevorsel die dit weekend kiest voor een wedstrijd in Oostenrijk, is David Willemsens zaterdag wel op de afspraak tijdens de tweede wedstrijd tellend voor de 'Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden'.

De jongste van de broertjes Willemsens onderstreepte zijn scherpe conditie door in Niel, in select gezelschap, als vierde te eindigen. "Wat een verschil met vorig jaar", verduidelijkt David, die intussen twee zegestreepjes achter zijn naam heeft staan.

"Toen was het iedere wedstrijd slijkploeteren en moddervreten. Nu zijn het allen snelle wedstrijden waarin ik telkens een aardig woordje kon meepraten.

In Niel had ik ook kunnen profiteren van de rivaliteit tussen Vervecken, Groenendaal en De Clercq. Maar als ploegmaat van de ontsnapte Arne Daelmans was het niet aan mij om de kloof te dichten."

Voorkeur

Zaterdag in Rijkevorsel mogen de toeschouwers zich in het domein Kievitsheide alweer aan spektakel verwachten. "Een mooie omloop en je rijdt er voor eigen volk", benadrukt David.

"Dan ben je altijd extra gemotiveerd. De concurrentie zal bikkelhard zijn, maar ik acht mij niet kansloos om naast Nijs en Wellens het podium te vervolledigen."

David Willemsens had zich voorgenomen om in de Superprestige op het voorplan te treden. Die verwachtingen gingen compleet de mist in. "Gavere en Ruddervoorde werden zeker geen hoogvliegers", vervolgt David.

"Een 12de plaats in Gieten gaat al de goede richting uit. Probleem is dat Heerlen voor de Superprestige en Oostmalle voor de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden beide op 13 februari worden gereden. De competitie waarin ik op dat moment het best geklasseerd sta, geniet dan mijn voorkeur."

Nu in het nieuws