Extra prijzengeld voor jeugd

Print
Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden
BR>RIJKEVORSEL - Zaterdag om 15.00 uur staat aan de Zuiderdijk in Rijkevorsel de tweede editie van de 'Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden' op het programma.
In tijden dat het de organisatoren van veldritwedstrijden zeker niet voor de wind gaat, is het een plezier vast te stellen dat niet iedereen het hoofd in de schoot legt.
De Wieler- en Supportersclub uit Sint-Jozef Rijkevorsel speelde al lang met de gedachte om hun jaarlijkse wedstrijd te verplaatsen naar een andere datum.
"Jarenlang zaten wij, eind december, met onze organisatie gekneld tussen een aantal andere grote wedstrijden", verduidelijkt voorzitter Louis Borremans.

Geen toppers


"De toppers waren dan ook meestal onbereikbaar en elders aan de slag. Na wat wikken en wegen hebben wij de knoop doorgehakt en besloten om de uitdaging aan te gaan.
Deze verschuiving geeft ons nu de gelegenheid een goed gestoffeerde affiche aan te bieden met onder meer de deelname van Sven Nijs, Erwin Vervecken, Bart Wellens, Marc Janssens en Arne Daelmans.
Ook de interesse van de jeugd voor het veldrijden proberen wij wat op te vijzelen. In samenwerking met de organisatie in Hoogstraten is er voor het klassement van beide wedstrijden voor de nieuwelingen en juniores een bijkomend prijzenbedrag van 100.000 frank voorzien."
De voorbije maanden was het kantje boord of de wedstrijd wel kon plaatsvinden. Perikelen tussen de afdeling Bos, Natuur en Groen van het Vlaamse Gewest, het schepencollege van Rijkevorsel en de organisatoren van de Belgian Sidecar Grand Prix staken stokken in de wielen.
Zekerheid kregen de organisatoren na een inspectiebeurt van een ambtenaar van Animal. Of ook in de toekomst het gebied Kievitsheide nog toegankelijk zal zijn voor de veldrijders blijft evenwel nog koffiedik kijken.

.

Nu in het nieuws