"Mijn prestatie van Tongerlo evenaren"

Print
Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden
BR>RIJKEVORSEL - De anders al zo twinkelende oogjes van Bert Vervecken schitterden afgelopen zondag in Tongerlo in volle glorie toen hij met zijn acht maanden oude telg op de arm van het hoogste schavotje stapte.
Het was een zege die hem meer dan deugd deed en vooral net op tijd kwam na een erg spannende wedstrijd waarin hij de favorieten op een professionele wijze een neus kon zetten.
Iedereen verwachtte een erg snelle wedstrijd en die verwachtingen werden ruimschoots ingelost. Vooral toen zich een selecte kopgroep had gevormd van acht renners. In dit gezelschap zat ook Jan Van Doninck, die met zijn clubmakker afsprak om de aanvalsklok om beurt te luiden.

Eerste zege


Bij de eerste aanval was het al meteen raak. Bert Vervecken aarzelde geen seconde om resoluut door te gaan toen er achter hem getwijfeld werd. De vijftig meter werden al snel een kloof van een halve minuut en met nog zes kleine ronden te gaan bleef het superspannend.
In de finale begon eerst Tom De Kort te jagen, gevolgd door Geert Lauwers en Ronny Housen. De achtervolgers knabbelden met kleine beetjes aan de voorsprong van Vervecken.
"Het was een erg zware wedstrijd", vertelde Bert Vervecken. "Vooral de wind op dat open gedeelte van de omloop heeft deze wedstrijd zo moeilijk gemaakt. Bij de aanvang van mijn vlucht dacht ik dat het gebakken was.
In de voorlaatste ronde begon ik toch schrik te krijgen toen ik merkte dat er flink jacht werd gemaakt. In die laatste ronde heb ik gewoon alles uit mijn kas gereden om voorop te blijven en het is me gelukt.
De hoeveelste overwinning? Mijn eerste. Maar het zit goed en ik hoop dat er nu nog gaan volgen. De rest van het seizoen zal vooral in het teken staan van de 'Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden' en daarom hoop ik zaterdag even goed te doen in Rijkevorsel."

.

Nu in het nieuws