Nieuwe Hoop Tielen wil brokken lijmen

Veldrijden

M.P.

BR>

TONGERLO -

Guy Bertels slaagde er afgelopen weekend in de junioreswedstrijd in Tongerlo te winnen. Maarten Wijnants en Jorn Van Der Veken waren de geklopten.

Tevredenheid bij de renner die in eigen gemeente in de bloemetjes werd gezet. Gemengde gevoelens bij de bestuursleden van de Nieuwe Hoop Tielen, want winnaar Bertels verlaat straks hun club.

De Nieuwe Hoop was trouwens erg nadrukkelijk aanwezig op de transferlijst in de kolom

vertrekkers

. "Acht renners hebben de club verlaten", geeft voorzitter Marcel Geys toe.

"Een niet te onderschatten aantal. Ook de gebroeders Jan en Tim Goris, Steve Lemmens, Alex Adriaensens en Frank Boeckx zijn weg. Over individuele gevallen wil ik liever niet spreken, maar ik moet vaststellen dat renners voor een beetje meer naar elders verhuizen."

Jeugdopleiding

"Dat maakt de situatie voor clubs als de onze, die geen gouden bergen hebben om te verdelen, een stuk moeilijker. Zelfs de vergunning terugbetalen is niet haalbaar. Dat kost de club al gauw enkele honderdduizenden.

Voor een trui en een broek komen ze niet meer, dat hebben we nog eens pijnlijk mogen ondervinden. Het gevolg is dat er clubs ontstaan die voor een tien-, vijftiental renners alles doen en zich niet meer interesseren in de rest. Waar blijven we dan met onze jeugdopleiding?"

Geys hoopt dat het met de Nieuwe Hoop niet die kant uitgaat. Toch is het lang niet allemaal kommer en kwel. Met Massult, een junior uit Westerlo, en Tielenaar Glenn Huysmans kwamen twee renners de club versterken.

"We tasten momenteel een beetje het terrein af, want ook met deze verkleinde kern is en blijft het de bedoeling om een aantal clubwedstrijden te gaan afwerken."