Winter wordt erg spannend

Ruiters hebben geen inloopperiode nodig, ze tonen zich al op eerste indoor

Annelies Frederickx

BR>

MERKSPLAS -

Het wordt stilaan kouder, maar dat betekent niet dat de paarden voortaan op stal mogen blijven staan. Afgelopen zondag ging het indoorseizoen van start en uit de uitslagen blijkt dat het een spannende winter gaat worden.

Ruitersport

In het gewest Turnhout ging het indoorseizoen van start met een wedstrijd in Merksplas. Zowat 180 combinaties verschenen aan de start en zij maakten er een fijn spektakel van.

In de voormiddag stond een wedstrijd met progressief parcours op het programma. Dat was een kolfje naar de hand van de Turnhoutse Tinne Kooremans, die het met Quincy in Licht haalde voor Remie Janssen en Jef Bols.

Raf Kooremans was dan weer de beste in Midden en hij versloeg met Odegari Ad Janssens en Wim Janssen. Guy Van De Pol uit Poppel was met Melli de beste in Zwaar. Zij haalden het voor Rik Loodts en Bart Anthonissen.

De Barema A-wedstrijd met barrage was duidelijk andere koek en dus kwamen er ook nieuwe winnaars uit de bus. Nu was Jef Bols de primus in Licht. Met Lavenir versloeg hij Martine Kooremans en Ad Janssens.

Deze ruiter uit Baarle-Hertog zegevierde wel in Midden met King. Danny Hapers en Wim Mertens vervolledigden het podium. Raf Kooremans toonde zijn meesterschap in Zwaar. Met Marco Polo versloeg hij Gert Dielis en Guy Van De Pol.

Toon Lommelen heerst

De ruiters van het gewest Mol trokken naar Kasterlee voor een indoor van de Arendonkse rijvereniging. Hier werd het een onderonsje tussen de

grote namen

van het gewest.

Toon Lommelen uit Mol schreef met Obrigado de voormiddagwedstrijd in Licht op zijn naam. Toon Joos en Danny Van Lieshout volgden in zijn spoor. Pieter Van Hoof was heer in meester in Midden, want de Mollenaar veroverde de twee eerste plaatsen. Toon Lommelen werd derde.

In Zwaar was Paul Van Herck uit Retie de beste. Hij haalde het met Odith voor Benny Van Herck en Koen Geerts. De namiddagwedstrijd kwam in Licht opnieuw op naam te staan van Toon Lommelen. Nu versloeg hij Chris Peeters en Jan Wittevrongel. Ook in de middenklasse was de Molse ruiter de beste.

Nu haalde hij het met Mentor, terwijl Walter Van Massenhoven en Pieter Van Hoof tevreden moesten zijn met zilver en brons. Luc Van Hoof maakte het Molse feestje compleet, door te winnen in Zwaar. Met Larita ging hij Paul Van Herck en Peter Lommelen vooraf.