Taxandria wint makkelijker dan verwacht

Print
Hockey
BR>OUD-TURNHOUT - Voor hun elfde competitiematch moest de Oud-Turnhoutse hockeyclub op verplaatsing naar Amicale Anderlecht. De Kempenaars, die op een mooie derde plaats stonden in het klassement, trokken toch met een ietwat bang hartje naar de rand van Brussel, want in het verleden leverde die match spannende momenten op.
Om niet in de val te lopen, trokken de Taxa-Tigers meteen van leer, want reeds van in het begin van de partij werd er druk gezet op de Anderlechtse ketel. Ondanks enkele mooie acties was het toch wachten tot in de zevende minuut alvorens Bart Van Mechgelen de 0-1 op het bord kon zetten.

Gele kaart


De Kempenaars hielden de concentratie goed vast en het mooie samenspel resulteerde nog in twee doelpunten. Eerst verdubbelde Laurent Scheffer de score en Maarten Van der Loop legde de 0-3 ruststand vast.
Een vroegtijdige ruststand dan wel, want de scheidsrechter besliste, tot grote verbazing van zijn collega, om reeds na 30 minuten de eerste helft af te fluiten. Kapitein Harry Coolen vond dat net iets te gortig, maar zijn protest leverde enkel een gele kaart op.
De tweede helft ging dus van start met 10 Taxa-Tigers op het veld en één in de hoek. De Kempenaars lieten zich evenwel niet intimideren door het gebakkelei, want ze stopten de gevaarlijkste tegenstanders goed af.
Dat bleek de juiste aanpak te zijn, want de thuisploeg kwam nooit tot scoren, terwijl Taxandria af en toe nog een goaltje meepikte. Bart Van Mechgelen zorgde voor de 0-4, waarna de veer helemaal brak bij de thuisploeg.
De Kempenaars konden nu naar hartelust combineren, want zowat iedereen speelde over de middenlijn. De schaarse counters werden vakkundig opgevangen en Laurent Scheffer legde uiteindelijk de 0-5 eindstand vast.

.

Nu in het nieuws