Mozka en AZV verdedigen zich erg goed

Print
Zwemmen
BR>BERCHEM - Het Antwerpse Wezenbergbad vormde zondag het strijdtoneel voor de Vlaamse kampioenschappen lange afstand. De Kempense regio werd er vertegenwoordigd door de Molse club Mozka en het Arendonkse AZV.
De Kempenaars lieten zich trouwens weer van hun beste zijde zien. De 800m vrije slag leverde een 8ste plaats op voor Nathalie Peeters bij de benjamins en haar Mozka-clubgenote Judith Dillen werd 4de bij de miniemen. In diezelfde race legde Annebelle Wouters beslag op de 7de plaats.
Het Mozka-feestje moest toen eigenlijk nog beginnen. Kelly Wijnants veroverde zilver bij de kadetten. Ellen Sterckx werd 5de en Marian Verschuren (AZV) 6de. Bij de juniores en seniores zwom Ilse Vermeulen zich in de kijker met een bronzen plak. Elke Daemen moest tevreden zijn met de 6de plaats.
Er kwamen ook jongens in actie in het Antwerpse water en zij kregen 1500m vrije slag voorgeschoteld. Bij de benjamins trad Arendonkenaar Ben Bax aan en hij werd 6de.
Mozka-atleet Ruud Cuyvers deed met een 5de plaats net iets beter bij de kadetten. Dat was ook de klassering van Steven Claes, die bij de juniores en seniores aantikte voor zijn clubgenoot Ronald Claes.

Sterke Steven Sauviller


De Geelse zwemclub GZK trok naar Kalmthout voor een meeting van Arvicola en zij kwamen met 17 medailles naar huis. Steven Sauviller veroverde een gouden en twee zilveren plakken, terwijl Jeroen Sijsmans goed was voor goud en zilver. Stijn Lievens en Stefan Douwen tikten beiden als tweede aan.
Bij de meisjes behaalden Nele en Eline Peeters goud en zilver. Sarah Sauviller was goed voor zilver en brons en Kelly Van Loy tikte in één van de wedstrijden als tweede aan. Tina Smets, Ellen Van Loy en Marian Douwen vervolledigden het Geelse rijtje met een bronzen plak.

.

Nu in het nieuws