Vabco Mol pakt tweede plaats in marathon van Benidorm

Print
Atletiek
BR>MOL - De ruime Vabco-afvaardiging die afgelopen zondag deelnam aan de marathon en de halve marathon van Benidorm boekte opnieuw een niet onaardig succes. Een uitgelaten trainer Jos Wouters raakte dan ook niet uitgepraat over de prestaties van zijn atleten.
"We zijn er andermaal in gelukt collectief sterk te presteren en dit ondanks de afwezigheid van Johan De Martelaere. In het clubklassement deed enkel de sterke Portugese club C.A. Avintes het beter."
De prestatie wint aan waarde doordat het allemaal veteranen waren die zorgden voor de interclubrangschikking. De wedstrijd zelf was behoorlijk zwaar. Vooral de wind, die meestal in het nadeel blies, maakte het de atleten erg moeilijk.

Van Broekhoven wint


Het laatste gedeelte, behoorlijk bergop en pal tegen de wind in, zorgde voor veel slachtoffers. Scherpe chrono's moesten dan ook niet onmiddellijk verwacht worden.
Het was Benson Mbithi die lange tijd de indruk gaf te zullen gaan winnen. De Keniaan had evenwel duidelijk zijn krachten overschat. Hij werd uiteindelijk slechts negende.
Winnaar werd de Spanjaard Fermin Martinez del Recuero in 2u27'16. Fons Vos, de laatste maanden weer aardig op dreef, startte vrij rustig, doch schoof stelselmatig op om uiteindelijk te finishen in 2u30'59, wat hem in totaal een zesde plaats en een derde plaats bij de veteranen opleverde.
Een overwinning was er in de leeftijdscategorie M50 met Felix Van Broekhoven. Zijn eindttijd van 2u43'04 was goed voor een veertiende plaats in totaal.
In dezelfde leeftijdscategorie pakte Frans Vanderzanden brons in 2u50'06. Carlo Vandenwijngaert, de laatste maanden wat op de sukkel, finishte in totaal als 29ste in 2u51'51.
In de halve marathon kwam Annick Beckers (ACHL) slechts een vijftigtal meters tekort om te winnen. Ange Dammen, gegangmaakt door Jos Wouters, werd knap achtste in 1u31'29.

.

Nu in het nieuws