Francisco naar Meerhout?

Print
Liga-invallers
BR>Verbroedering Geel
GEEL - Verbroedering Geel sleepte op bezoek bij Lommel het eerste gelijkspel (3-3) in de wacht. Maar Verbroedering verdiende in feite de overwinning. Vamesu en Francisco konden in een sterk Geels eerste uur de kansen onvoldoende benutten. Francisco speelde nochtans weer een sterke partij. Met twee doelpunten bezorgde hij Verbroedering een 1-2 voorsprong. Scouts van Meerhout volgden de Geelse Braziliaan met het oog op een mogelijke transfer. Campo verhoogde tot 1-3, maar in de laatste tien minuten zetten de Limburgers de scheve situatie nog recht. Na zeven maanden blessureleed maakte Asare samen met aanwinst Tony Mols zijn debuut in eerste klasse.

Van 1-3 naar 5-3


KVC Westerlo
WESTERLO - Een hoog storend Mechelen liep in de eerste helft 1-3 uit. Aanwinst Zelenka kreeg wel de eerste kans, maar alleen Kevin Vandenbergh kon even tot 1-3 milderen. In die periode ontbrak scherpte en stonden de jongens er geregeld naar te kijken. De herneming was stukken beter. Na de bolwassing was iedereen duidelijk wakker. Porte en Willemsen, nu meer aanvallend uitgespeeld, schoten de bordjes gelijk. Opnieuw Porte en later de ingekomen Ken Thijs zorgden uiteindelijk nog voor verdiende 5-3 winst. Zelenka ontgoochelde niet, maar mist nog competitieritme.

Vier rode kaarten


Dessel Sport
DESSEL - In de wedstrijd tegen Tienen was ref Govaerts bijzonder gul met zijn kartonnetjes. Naast een resem gele kaarten toonde hij viermaal rood, netjes verdeeld over beide ploegen. Bij Dessel waren Vandenwijngaert en doelman Gielens de slachtoffers. Driemaal kwam de thuisploeg op voorsprong, maar telkens kreeg ze lik op stuk. Van Ende opende de score op aangeven van Melis. De 2-1 was het werk van Ghiro na een door de doelman gelost schot van Van de Reyd. De 3-2 kwam er via Christina. Door de uitsluiting van keeper Gielens moest Kerkhofs onder de lat. Eén keer kon hij de derde gelijkmaker voorkomen, maar op de valreep moest hij zich toch gewonnen geven.

Zwaar overdreven cijfers


KFC Turnhout
TURNHOUT - KFC Turnhout speelde op Roeselare een erg ongelukkige wedstrijd en verloor met fel overdreven cijfers. In het begin van de partij kreeg Turnhout twee goede kansen via Renet. Hij stuitte op een prima keeper. Al bij de eerste tegenaanval van betekenis kwam Roeselare op voorsprong omdat doelman Mertens en Ooms wat ongelukkig tegen elkaar opbotsten. Een schitterende De Meersman lag aan de basis van een overdreven 3-0 rustscore. Na de rust trachtte Turnhout de bakens te verzetten, maar toen de 4-0 viel was de veer definitief gebroken.

.

Nu in het nieuws