Roefs en Janssen in Turkije

Biljart

BR>

BEERSE -

Roger Roefs uit Beerse maakt er een jaarlijkse gewoonte van om samen met zijn ploegmaats een weekje vakantie aan het driebanden te koppelen. Samen met Henri Boenders (Sint-Jozef-Rijkevorsel) en Walter Bossaert (Zoersel) schreef de 47-jarige Roefs zich in voor het vierde van vijf wereldbekertornooien, waarvan de kwalificaties werden afgewerkt in het Turkse vakantieoord Kemer.

De twee clubleden van BC Rio Mintjens geraakten niet door de eerste ronde. Roger Roefs had wel voldoende klasse in huis om de twee Turken in zijn groep uit te schakelen. Ook de tweede voorronde werd met succes afgerond.

Marc Janssen

Naast Roefs kon ook Marc Janssen van KBC Biljartvrienden uit Oud-Turnhout zich plaatsen voor de eindtabel met 32. Janssen moest slechts één voorronde afwerken in een groepje met drie, waarvan alleen de winnaar doorging.

Het UMB-systeem, met voorronden in poules van drie afgewerkt, lokte in een winderig Kemer het maximaal toegelaten aantal voorrondespelers, waarvan het merendeel Turken. "Het is anders spelen omdat niemand weet welke stoot ze uit hun mouw gaan schudden en hoe ze hun verdediging organiseren of aanval inzetten", aldus Janssen.

Nu in het nieuws