Nipte nederlaag voor Pitbulls

Rugby

R.Vh.

BR>

ARENDONK -

Gemotiveerd door de slechts nipte nederlaag uit de heenronde startten de Pitbulls sterk tegen Dendermonde. Na een strafschop werd het in de eerste minuut al 3-0.

Dendermonde reageerde op dezelfde manier. Het Pitbull-pack aasde op een eerste try en speelde met erg veel inzet. Het opzet mislukte en zo liep de try-loze wedstrijd andermaal af op een nipte 6-9 nederlaag. Er zat beslist meer in. Zondag volgt een verplaatsing naar La Hulpe.

De Pitbull-jeugd en reserven konden zich aanvankelijk goed staande houden. Ruststand 0-14 na een gemiste strafschop. In de herneming werd de ervaring van de bezoekers beslissend. Eindstand: 3-45.

RC Laakdal

RCL stond voor de gevreesde lange trip naar Walferdange. In de eerste helft (9-0) kregen beide ploegen twee strafschoppen en een drop. Alleen de thuisploeg lukte. De Laakdallers kunnen best nog wat oefenen.

Na de kering bracht Walferdange vijf frisse krachten in. Laakdal reageerde met avontuurlik en gewaagd rugby en betaalde daarvoor de tol. Zo liep de nederlaag op tot overdreven 30-0 cijfers.

Nu in het nieuws