Jansen vijfde in Tilburg

Print
Atletiek
BR>LILLE - Joeri Jansen is zondag vijfde geëindigd in de korte cross van de internationale veldloop in Tilburg. De wedstrijd over 2,6km werd gedomineerd door Jansen en de Nederlander Marco Koers.
Het was vooral Jansen die de forcing voerde. Naar het einde toe kreeg de atleet uit Lille af te rekenen met maagproblemen en moest hij terrein prijsgeven.
De wedstrijd werd gewonnen door Marco Koers voor Tim Anseeuw. Joeri Jansen moest in de laatste honderden meters nog enkele concurrenten laten passeren om uiteindelijk beslag te leggen op de vijfde plaats.
Tennis

TC Den Bremt wuift uit


TURNHOUT - Je kon zondag op de koppen lopen in het clubhuis van TC Den Bremt. Ruim bleek dit keer niet ruim genoeg. Het werd een feestelijk onderonsje, zij het dan voorzien van een weemoedig tintje. TC Den Bremt nam afscheid van vijf mensen. Ieder van hen al sinds jaren vergroeid met de club, ieder van hen met onnoemelijk veel verdiensten.
Luc Keuten (lid dagelijks bestuur, destijds tornooileider), Rudy Wouters (gedurende zeventien jaar veelzijdige en vlijtige bij), Frans 'Swa' Aerts (stond mee aan de wieg van TC Den Bremt), Karel Van Gestel (twintig lentes lang terreinverzorger) en Rick Aerts (blikt terug op een kwarteeuw als voorzitter, werd elf jaartjes voordien al lid).
TC Den Bremt anno '99 staat voor zeven buitenvelden (waarvan een handvol met verlichting), een fraai ogende hal met twee terreinen, een ledenbestand goed voor ruim vierhonderd namen. Afscheid nemen is dan ook een beetje sterven. Maar TC Den Bremt is springlevend.
Veldrijden

Bart Wellens wint trofee


VORSELAAR - Bart Wellens, wereldkampioen veldrijden bij de beloften, is binnenkort opnieuw een trofee rijker.
Tijdens een provinciale sportshow, die plaats had in het Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat, bevestigde bestendig afgevaardigde Charles De Weze (VLD) dat de provinciale sporttrofee zal uitgereikt worden aan Bart Wellens.
De jury had vooral lof voor de inzet en vastberadenheid waarmee de Vorselaarse atleet kon doorstoten naar de absolute wereldtop. De uitreiking van de provinciale sporttrofee zal begin volgend jaar gebeuren.

.

Nu in het nieuws