"We hebben meer ervaring"

WESTERLO -

Met zijn 36 jaar is Rudy Janssens de oudste speler van Westerlo. Een man die het klappen van de zweep kent en al voor hetere voetbalvuren heeft gestaan dan de derby van komende zaterdag tegen Geel. "Toch wordt het ook voor mij een speciale wedstrijd", zegt Janssens. "Net als onder meer Frank Machiels en Dirk Thoelen ben ik een rasechte Kempenaar; voor ons heeft het duel met Geel een aparte betekenis. Voor mij is het de tweede keer dat ik in competitie tegen Verbroedering uitkom. De eerste keer dateert al van ruim 15 jaar geleden, toen ik bij Winterslag speelde in tweede klasse. Wij wonnen toen met 0-2."

BR>Voor een gelijkaardig resultaat wil Janssens meteen tekenen maar als hem naar een voorspelling van de partij wordt gevraagd, blijft hij voorzichtig. "Westerlo heeft meer ervaring, meer voetballend vermogen ook maar het is niet alleen dat wat telt. In een derby groeien sommige spelers boven hun normale niveau uit en als er dat bij Geel zo'n stuk of vijf zijn, krijgen we het gegarandeerd moeilijk. Bovendien is er ook veld dat niet direct in ons voordeel is want je kan er nauwelijks een vlotte combinatie in mekaar knutselen."

"Hoeveel respect we ook hebben voor onze opponent - Geel doet het goed met bescheiden middelen - we gaan in ieder geval van onze eigen kracht uit. En dus hopen we op de volle buit."

Nu in het nieuws