"Gesloten wegens WK"

PUTTE -

Nicole Van Den Broeck, tante van Dave, is één van de vurigste supporters van Bruylandts.

BR> "Ik ga er telkens voor en in het heet van de strijd kan ik mijn emoties niet bedwingen. Winnen of verliezen speelt voor mij niet zo'n grote rol. Winnen is uiteraard iets speciaals, maar als je presteert en goed hebt gekoerst, dan verdient dat een pluim. En wenen doe ik toch. Ik kan het niet helpen, maar die tranen zijn een uitlaatklep voor mijn emoties. Er zijn momenten dat ik zou flauwvallen, bij het ingaan van de laatste ronde bijvoorbeeld.

Ik ben een echte supporter en loop met een petje op en koerstrui aan op de wedstrijd rond. De supporters-shirtjes 'Dave Bruylandts' zijn in de maak. En ja, mijn stem weerklinkt altijd luid. Ik heb immers zoveel bewondering voor iemand die van niets, iets wordt."

Een hevige fan, die er als drukbezette zakenvrouw, in slaagt haar tijd te verdelen tussen haar drie zaken, haar eigen kinderen en kleinkinderen en Dave, haar petekind.

"Ik was zestien toen hij is geboren, we zijn een beetje samen opgegroeid en een petekind is hoe dan ook iets speciaals. Ik heb hem altijd beloofd dat we op de grote afspraken aanwezig zouden zijn. Je hebt steun van je achterban nodig, want alleen is het vaak moeilijk. Ik heb die belofte gehouden en ben naar het WK gegaan. Op de deur van de zaak heb ik een papier gehangen met

Gesloten wegens WK

. De zaken heb ik vier dagen in handen van mijn dochter en een vertegenwoordiger gelaten."

"Samen met de ouders van Dave, mijn zus en schoonbroer, zijn we naar Italië gereisd. Want de ouders moesten er bij zijn. Achteraf heb ik de WK-koerstrui van Dave gekregen en die hangt nu in mijn woonkamer. Dat kleinood is voor mij meer dan een koerstrui. Het heeft een belangrijke emotionele waarde omdat hij die trui net aan mij heeft gegeven. Dat doet me iets", besluit een trotse tante en meter.

Nu in het nieuws