"Velen vinden mij een lastige manneke"

ITEGEM -

Dave Bruylandts beaamt dat zijn karakter mede aan de basis ligt van zijn succes.

H.V.N.

BR> "Velen vinden mij een eigenzinnig en

lastig manneke

. Ik weet wat ik wil en daar hebben sommige mensen problemen mee. Velen willen zich met je loopbaan bemoeien en als je besluit je eigen weg te blijven volgen en geen gehoor aan hun advies geeft, word je meteen gestigmatiseerd. Eerlijk gezegd, raakt me dat niet. Ik ga naar mijn dokter en mijn kinesist, van achter de hoek. En al die uitspraken over mijn doen en laten en hoe ik het wel zou moeten aanpakken, gaan het ene oor in en het andere uit. Alleen datgene wat me interessant lijkt en waar ik denk effectief iets aan te hebben, blijft hangen."

"Met deze weg kies ik misschien niet voor de makkelijkste. Ik heb in het verleden vaak fouten gemaakt, maar daar heb ik uit geleerd. Daarom ken ik mezelf zo goed en weet ik wat ik kan en niet kan. Deze houding tekent me niet alleen op sportief vlak, ook daarbuiten. Ik herinner me dat ik ooit een zware

buis

had voor wiskunde omdat de leraar me niet mocht. Wel, ik heb nadien geweigerd om met alleen die man voor me examen te doen. Daar is een tweede persoon komen bijzitten en ik slaagde. Misschien geen evidente houding voor een broekventje en ja, dan ben je lastig."

Of hij zich bewust is van de angst en de bezorgheid van zijn moeder?

"Maar al te goed, maar ze overdrijft een beetje. Zeker omdat ik weinig of niet in valpartijen betrokken ben. Dat komt omdat je bij de profs alleen maar stuurvaardige mensen tegenkomt. Nu spring ik in een gat, daar waar ik dat bij de beloften nooit zou durven. Die mannen kunnen niet sturen en diegenen die dat wel kunnen, stromen gewoonlijk door. Wat die helm betreft, ik draag dat echt niet graag en spreek me zeker niet van een pothelm. Niet op training, niet in het buitenland. Anderzijds zet ik er soms wel één op en dan gebeurt er in die koers meestel iets. Heel raar."

Nu in het nieuws