Super Games Antwerpen rukt op

Zaalvoetbal

J.D.

BR>

ANTWERPEN -

Super Games Antwerpen speelt zich de jongste weken in tweede nationale A in de belangstelling. Een gave reeks overwinningen brengt het Antwerpse team op vier punten van de leiders en ook in de Beker van België blijven ze als enige regio-ploeg over.

Coach Rudy Smet klinkt optimistisch. "Antwerpen heeft na de titel, vorig seizoen in derde schoon schip gemaakt in het spelerbestand. Wie zijn persoontje belangrijker vond dan het team vloog eruit. Toch hebben we nog een ruime kern van 14 spelers behouden. Dat moet ook want voor topmatchen heb je sowieso volwaardig vervangingsmateriaal nodig. Twee keer twintig minuten effectief zaalvoetbal loopt al snel op tot een wedstrijd van 70 minuten of meer. Als er nog wat kaarten gepakt worden, spelers last krijgen van blessures en anderen door hun werk moeten forfait geven, zijn de keuzemogelijkheden snel opgebruikt. Wilms, Najib en Vercauteren vormen de ruggengraat waarrond gebouwd wordt."

Bekertroef

Tijdens de seizoenstart was het nog zoeken voor Antwerpen. Intussen is de topvier al te gast geweest en sluipt Super Games naar de subtop. "Eerste doelstelling is eindigen bij de eerste acht om het behoud veilig te stellen", zegt Smet, "maar het gaat elke week beter en de ambitie groeit. De groep is fysiek sterk en dat is nodig want de wedstrijden worden vaak keihard beslist. Dat was nieuw voor ons. Echt afstand nemen in dit systeem is niet eenvoudig. Alle ploegen in tweede kunnen wel twee of drie spelpatronen spelen en zich aanpassen. Daardoor blijven de verschillen in de rangschikking ook klein. Voor ons is het kwestie om bonuspunten te pakken, die de andere toppers in onderlinge duels laten liggen. Volgend jaar zien we wel of we kwalitatief goed genoeg zijn voor de titel."

Antwerpen heeft ook nog een bekertroef achter de hand. Als het in de vierde ronde wint van eersteprovincialer Kermt, wacht een mooie affiche in de Stedelijke Sporthal van Lier, tegen eerstenationaler Jette.

Nu in het nieuws