Haachtse klimt naar de top

Print
Handbal
BR>HAACHT - Goed handbalweekend voor Haachtse dat, door het gelijkspel van Uilenspiegel tegen Ransart, twee teams achter zich laat. Samen met Asek'72, dat wel één zege meer achter zijn naam heeft staan, heeft Haachtse nu de leiding in tweede nationale genomen. De partij tegen Temse, tevens de laatste opdracht van de heenronde, leverde voor de Brabanders geen problemen op.
"De spelersgroep wist dat een overwinning gelijk stond met een plaats in de top van het klassement. Van bij de aanvang was te merken dat de spelers scherp stonden. De balwisselingen verliepen vlot en de doelgerichtheid was vanaf de eerste minuten duidelijk aanwezig", merkte een tevreden coach Kris Moens op.
Kris, die sinds deze zomer de sportieve touwtjes bij Haachtse in handen heeft, zag de jongste weken zijn ploeg alleen maar groeien. Niet slecht voor een team dat net een promotie naar de nationale reeksen behaalde.
"De huidige ingesteldheid zorgt ervoor dat we veel doelkansen afdwingen. Met een sublieme Jan Pultau in een glansrol werden die op een creatieve wijze afgewerkt. Net daar hebben onze tegenstanders de meeste moeite mee. Ik was er zeker van dat we door hard werken een minder goede start in de vergeethoek zouden spelen. De opdracht van de spelers bestond er gedurende de tweede helft in hetzelfde niveau aan te houden", vervolgde de Haachtse trainer zijn verhaal.

Topper


Nadat men tijdens de eerste periode het bezoekende Temse niet al te ver van zich wist af te schudden, was men met 12-8 cijfers aan rusten toe. Jan Pultau (7doelpunten), Gerrit Vertommen (5) en Wim Bielen (4) zorgden er kort na de rust voor dat Temse het na de hervatting snel kon vergeten.
"De spelers konden zich met oogstrelend handbal uitleven. Ze zorgden op een gewaardeerde en fantasierijke manier voor een positief slot", besloot Moons die met het oog op de topper van volgende zaterdag het vertrouwen alleen maar ziet groeien. Wanneer men het derde geplaatste Ransart puntenloos kan wandelen sturen, mag men in de Keerbergse sporthal van een gelukte heenronde spreken.
Klub Mechelen, dat thuis met 16-19 van Aalst verloor, mist de aansluiting met de middenmoot. Duffel, dat Tessenderlo met 24-13 klopte, heeft wel de goede kadans te pakken.

.

Nu in het nieuws