"Het is nog te vroeg om al over de titel te spreken"

Print
Heidesmash Nijlen
BR>NIJLEN - In tweede provinciale blijven de mannen van Heidesmash Nijlen ook na acht speeldagen ongeslagen aan de leiding. De topper tegen Jong Edegem, de tweede in het klassement, werd door de Nijlenaars met 3-0 gewonnen. Met slechts driemaal setverlies lijkt Heidesmash nu al op weg naar de kampioenstitel. Speler-coach Danny Luyten houdt echter beide voeten op de grond.
"De voorbije weken wonnen we wel, maar het spelniveau liet vaak te wensen over," opent Luyten. "De meeste spelers keken vooral uit naar de topwedstrijden, wat ons enkele keren setverlies kostte. Buiten Tielen krijgen wij de andere toppers pas nu voorgeschoteld. Tegen Edegem was iedereen dan ook gemotiveerd, misschien zelfs overgeconcentreerd. Alhoewel de bezoekers met Claes en Schoepen twee basisspelers ontbeerden, viel er weinig af te dingen aan onze overwinning."

Succesverhaal


Het succesverhaal van de fusieclub blijft dus duren. Door deze zege bedraagt de kloof tussen Heidesmash en zijn naaste achtervolgers al twee punten en ook qua setgemiddelde steken de Nijlenaars ver boven de concurrentie uit.
"Het is echter nog veel te vroeg om te spreken van de titel, zeker omdat er ons nog enkele zware dobbers wachten, om te beginnen dit weekeinde tegen 't Schuurke," blikt Luyten vooruit. "Wanneer we na de heenronde nog altijd ongeslagen zijn, kunnen wij ons uiteraard niet langer verschuilen."
"Vorig jaar eindigde deze ploeg (toen nog Kessel) vijfde. Hetzelfde resultaat behalen of beter doen was de betrachting bij aanvang van het seizoen. Naast het vertrek van middenman Dries Cauwenbergh leek vooral de leemte die libero Jan Clissen achterliet, moeilijk op te vangen."
"Aanvankelijk vreesde ik immers vooral verdedigend tekort te komen. De groepssfeer en de prima resultaten geven mij voorlopig echter ongelijk."

.

Nu in het nieuws