"Stelselmatig leggen we de lat wat hoger"

Print
Willy De Boeck en M-Siks bouwen rustig voort aan veelbelovende toekomst
BR>BLAASVELD - Zowel de eerste mannenploeg als de eerste vrouwenploeg van M-Siks kijken de toekomst rustig tegemoet. Beide Blaasveldse teams beschikken over een jonge kern waarin duidelijk nog progressiemogelijkheden aanwezig zijn. Eigen jeugd eerst dus, als is dat voor de vrouwenploeg niet echt van toepassing.
M-Siks
De M-Siks mannen promoveerden naar derde divisie en lijken zich daar probleemloos te handhaven. Jonge gasten met talent zoals Jan De Gang, Tom Aerts, Guy De Boeck, Ruud De Boeck en nog een paar anderen worden perfect geruggensteund door meer ervaren mensen zoals Carl Van Campenhout en Eric Polfliet.
Coach Smets leidt het team en pakt de punten daar waar ze haalbaar zijn. Geen winst tegen toppers, maar telkens scoren tegen gelijkwaardige ploegen is de rode draad door de prestaties van M-Siks. Afgelopen weekend werd een vierde zege geoogst op het terrein van Londerzeel.
Thuisploeg Moorhoek was vast van plan een eerste seizoenzege te boeken. De wispelturige Joos Francx zorgde voor winst in de openingsset, maar herviel daarna, samen met zijn ploeggenoten in te grote foutenlast. M-Siks, dat niet goed draaide, won al bij al nog vrij eenvoudig tegen een Moorhoek zonder ziel. Het team van coach Smets prijkt dankzij een goed setgemiddelde op de vijfde plaats.
"De toekomst zal hen leren dat twijfelen gelijk staat met verliezen en dat de winst meestal voor de durvers is weggelegd."
n Willy De Boeck
De vrouwen van M-Siks Blaasveld betalen tegen geroutineerde ploegen nog leergeld. Na een hoopgevende seizoenstart vielen de meisjes van coach Verlooy terug naar de achtste plaats. Gezien de jeugdige leeftijd van de meeste speelsters, moet de terugronde nog beter worden dan de heenronde.
Secretaris Willy De Boeck evalueert de situatie als volgt. "Aanvankelijk werd er geen ambitie kenbaar gemaakt. We waren al blij dat we in extremis nog een vrouwenploeg konden samenstellen."
"Met het vakmanschap van Staf Verlooy en de eerste hoopgevende resultaten werd stelselmatig de lat wat hoger gelegd. In wedstrijden als afgelopen zaterdag tegen Lint blijkt dat de jonge speelsters soms wat lef ontberen en het initiatief doorschuiven naar elkaar. Kwestie van zelf geen fouten te maken. Uiteraard wordt zulks genadeloos afgestraft. De toekomst zal hen leren dat twijfelen gelijk staat met verliezen en dat de winst meestal voor de durvers is weggelegd", besloot Willy De Boeck.

.

Nu in het nieuws