spme volley kort C7 stuk 05

Print
Volleybal kort
BR> Dankzij een 1-3 zege op VC Genk blijft HZ'93 het klassement aanvoeren in tweede divisie A. "Het was op papier een gemakkelijke match die we moesten winnen", vertelt coach Breugelmans. "Maar vermits het voor ons de eerste wedstrijd was na een lange inactiviteit, was de opdracht niet zo evident. Twee vlot gewonnen sets leidden tot concentratieverlies waardoor we de derde set prijsgaven. Gelukkig konden we met efficiënt volleybal het tij keren en alsnog de vierde set pakken. Zaterdag wordt het andere koek, met de komst van Rijkevorsel. Een zege tegen de vice-leider zou een schitterende zaak zijn.
Damavolley zakt, gekweld door blessures, terug in de rangschikking. Coach Drieskens heeft er zo zijn bedenkingen bij. "Het is enorm moeilijk om de ploeg en mezelf te blijven oppeppen, wanneer je telkens opnieuw door pech wordt teruggeslagen. Het is nu al de vierde basisspeler die door blessures uitvalt en zoveel pech kan je niet ongestraft blijven opvangen. Normalerwijze moeten we van een ploeg als Mendo Booischot kunnen winnen. Met onze voor de zoveelste maal vertimmerde ploeg lukt dat niet meer. We zullen een sterke terugronde moeten spelen om ons in eerste provinciale te handhaven.
De VC Eternit-meisjes waren achteraf best tevreden met de 3-2 winst tegen medeleider Rijkevorsel. "Het was een match waarin service en receptie de basis vormden voor de zege", vertelt Liesbeth Van De Voorde. "In set één en vier waren wij daarin de beste. In set twee en drie viel onze servicedruk wat terug zodat Rijkevorsel beter kon opbouwen en liep ook onze receptie niet lekker. De spannende vijfde set met winst afsluiten gaf ons toch het gevoel dat we er allen keihard voor geknokt hadden. Het vertrouwen is terug".
De tweede mannenploeg van M-Siks moet tegen de hoger gekwoteerde ploegen wat gas terug nemen. De langdurige blessure van Erwin Peys is nu achter de rug, wat veel goeds belooft voor de komende wedstrijden. Op Zoersel was Peys erbij, maar nog niet op volle rendement. De 3-2 nederlaag doet dan ook pijn, al geeft coach De Boeck toe dat hij in de vijfde set mogelijk een beoordelingsfout beging. Pas bij 8-1 achterstand werd Dirk Steenackers opnieuw ingebracht, en vanaf dan kwam M-Siks sterk opzetten. De kloof was echter te groot en de nederlaag onafwendbaar: 15-10.
Jovoc boekte een deugddoende zege tegen buur M-Siks. Het was een wedstrijd die op voorhand werd voorgesteld als het duel tussen ervaring en jong talent. In werkelijkheid had Jovoc zich goed ingesteld op de tactische aanvallen van M-Siks, zodat de spannende tiebreak uitmondde in een ontlading voor thuisploeg Jovoc. "Het was een echte opsteker na de lading pech die we al over ons hadden gekregen. Door de vele ziektes en blessures konden we onze ambitie, de topvijf halen, nooit hard maken. Zaterdag moesten we zonder onze libero Natalie Muyldermans van start gaan, zodat we een zege tegen het geroutineerde M-Siks niet echt verwacht hadden", aldus Ine De Geest. Een hart onder de riem voor trainer Audiens en zijn speelsters, die hopen in de terugronde te kunnen bevestigen.
Eddy Lintermans zag zijn Bivok 3-0 winnen tegen Cosmos Ganshoren. "Een goed resultaat, maar we spelen nog te veel met ups en downs. In de eerste set kwamen we 12-0 voor, een paar minuten later stond het echter 12-12. Als je hoog wil eindigen in provinciale mag dat niet gebeuren. De receptie is ons zwakke punt. Soms draait het goed, dan krijgen we plots een reeks tegen. Toch zijn we goed bezig. Iedereen krijgt zijn kans en wie niet goed speelt, vliegt er gewoon af. Zo blijven alle spelers van onze ruime kern scherp. We trainen hard en de motivatie is er. Zondag moeten we niet winnen van Bever, maar we zullen zeker tot het uiterste gaan om de leider een nederlaag aan te smeren", aldus een strijdlustige Eddy Lintermans.
Booischot behaalde in eerste nationale tegen Ruisbroek een 3-1 overwinning. De openingsset moesten de meisjes van coach Goossens nog nipt aan de bezoeksters laten (24-26), maar vervolgens namen de groen-witten vlot afstand van Ruisbroek (25-17, 25-23, 25-18).
De mannen van Flamingo's Nijlen waren een maatje te klein voor het tweede gerangschikte Rijkevorsel. Enkel in de eerste spelbeurt bood Flamingo's nog enige weerstand, maar daarna was er geen kruid gewassen tegen de gestalterijke Kempenaars (9-15, 4-15, 2-15).
In eerste provinciale boekte Booischot een belangrijke 1-3 zege op het veld van Damavolley. Door deze overwinning werkt Mendo zich langzaam maar zeker op naar de middenmoot.
Ook de tweede mannenploeg van Flamingo's Nijlen treedt aan bij de provinciale elite. Voor Ginvo Mol bleken de Nijlenaars echter een maatje te klein.
Een reeks lager bleek Wiekevorst niet opgewassen tegen Antwerpen. Het werd een logische zege voor Amber, die de thuisploeg nooit in de wedstrijd lieten komen.
Op papier stonden de mannen van Schelle in de B-reeks van tweede provinciale voor de gemakkelijke verplaatsing naar het tiende geklasseerde Geel. Het liep echter heel anders en Verbruggen en co dienden zich te reppen om na een tiebreak de zege nog mee te pakken. Door de nederlaag van Amigos deelt Schelle nu de leiding.
Voba Duffel bood in eerste provinciale vrouwen heel wat weerstand aan het sterke Jong Edegem. De complexloos spelende thuisploeg (Duffel week uitzonderlijk uit naar de gemeentelijke sporthal van Sint-Katelijne-Waver) ontfutselde Edegem zelfs een set, maar verder lieten de bezoeksters het niet komen.
Flamingo's Nijlen was een maatje te klein voor het tweede geklasseerde Wuustwezel, dat een logische 0-3 overwinning boekte.
In tweede provinciale bevestigde Knapp Lier eens temeer haar thuisreputatie. Tegen Puurs behaalden de meisjes van trainer Daems een nipte tiebreakzege.
Heidesmash Nijlen blijft het in derde provinciale uitstekend doen. Op de achtste speeldag boekten zij al hun achtste zege. Ditmaal bleek Schelle een maatje te klein.

.

Nu in het nieuws