spme basket kort

Print
Basketbal kort
BR> Leuven heeft in een oefenwedstrijd Bree verslagen met 108-106. De Leuvenaars konden niet rekenen op hun twee internationalen Vanhaele en Buja en lieten bovendien Daisy en Aigner rusten. Topscorer werd Muylaert
met 28 punten.
Van de Vonder is voorzitter af bij Leuven. Momenteel wordt de club geleid door de Raad van Bestuur onder leiding van Jan Larivière.
Heel wat belangstelling voor de derby BC Lier - Guco Lier. BC Lier (Wim Laenens 33, Bruynseels 14, Scheers 12, De Feyter 11) speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen en lapte Guco (Van de Velde 13, De Lathouwer 12, Van den Bossche 12, Van Driessche 10) een twintiger aan het been.
Na het ontslag van trainer Luc De Pauw werd Nielse vorige zondag geleid door jeugdcoördinator Herman Wachters. Nielse (Van Herbruggen 19, Van Steen 14, Buckheit 10) gaf lang de indruk deze belangrijke wedstrijd te zullen winnen, maar naar het einde toe moest Nielse haar prooi nog lossen.
Titelkandidaat Nila zette tegen Laakdal haar opmars verder. Aan de basis van de overwinning lagen twee tieners, Hans Helsen en Tim Vercammen. Tevens een knappe wedstrijd van de 43-jarige Eddy Verrept die de center van Laakdal aan banden legde. Trainer Steven Taets mist met Wim Helsen en Luc Gonnissen nog altijd twee gekwetste spelers.
Hemix Stars kon voor de derde keer dit seizoen juichen. De mannen van trainer Jempi De Vlieger beheersten de wedstrijd van begin tot einde. Vooral Gino Coeck (28) lag aan de basis van de overwinning.
Na het ontslag van trainer Luc Cools bij Kangoeroes nam Pierre Dendal de leiding op zich. Kangoeroes bleef tegen leidersploeg Sint-Jan wel lange tijd in de wedstrijd, maar kreeg uiteindelijk nog een twintiger te slikken.
Vrouweneersteklasser Pro Star Leuven ontving Boom zonder Katrien Vercauteren (voetbarstje), en Debby Pintens kon slechts eventjes meespelen door een achillespeesonststeking. Griet Janssens nam voor de gelegenheid de spelverdeling waar.
Bonheiden, maar met zijn zessen, werkte tegen slechts 35 procent af in Retie, dat daarenboven twee bomen had onder de ringen. Toen Vernimme (18), Marchant (18), Arnold (11) en Aerts (8) halfweg de eerste helft even vijf minuten goed draaiden, namen ze zes punten voorsprong. Maar daarbij bleef het (rust 34-32 en 71-61).
De wedstrijd tussen New Venak B en Bosimco, gekruid met zeventig fouten, duurde meer dan twee uur. Vijftig procent afwerking van de vrije worpen leverde Vleminckx (15), Van Sebroeck (11) en De Smet (11) de overwinning op, want de bezoekers werkten hun vrijworpen maar tegen 34 procent af. Na de rust (30-25) begon de uittocht voor fouten, met naast Van den Branden, Muyldermans en Van Santvoort (12) ook vijf bezoekers (56-47).
De Katelijnse B-ploeg ging over de honderd en verdiende daarmee een spaghetti van de cafetaria-uitbater van Bruultjeshoek. Oud-Antwerpen beschikt normaal over een twaalftal spelers. Maar, onder meer ingevolge een goed gevuld geblesseerdenlijstje, moest voor het vertrek rondgebeld worden om met vijf te geraken. Topscorer De Mesmaeker (25) en zijn maats hadden het bijgevolg niet bijster moeilijk (106-57).
Op Turvo, dat met dezelfde ploeg de Pitz-reserven klopte met 80-66, hield Rc Pitzemburg B tot 14-14 stand. Maar dan was het ieder voor zich. Haleyt (17), De Meyer (12) en Parms (9) beperkten aan de rust de schade nog (32-23), maar tijdens de tweede helft ging het van kwaad naar erger (74-46). In deze ploeg van egotrippers ontstaan meer en meer wrijvingen.
Met Daems (rugletsel) als coach en Schelkens (23) terug tussen de lijnen, nam Battel vlug vijftien punten voorsprong tegen Eligio B. Na de rust (44-29) diepten Bougrine (22), De Meyer (22), De Cuyper (14) en De Bakker (13) de kloof uit tot bijna een veertiger in de twaalfde minuut (80-43 en 100-77).
Hojé was tegen Avanti Schelle nooit in de wedstrijd (2-12, 2-20). Ook na de rust (24-37) bleef het huilen met de pet op, want Buelens (8), Rigauts (16) en co kwamen tijdens de eerste dertien minuten maar tot vijf punten (36-79).
Nog zonder Maris en Van den Eede en met Jos Van den Broeck als toevallige aanwezige en gelegenheidsscheidsrechter, leidde Nieuw Vriendenhof tegen Baskas maximaal met 22-17 voor de rust (33-32). Van Winge (21), Buelens (18), De Ridder (16) en Goovaerts (11) konden ook na de herneming moeilijk afstand nemen (51-50), tot zeven minuten voor het einde (64-58) de beslissende 8-0 opgetekend werd (81-66).
"Houtemnaren zijn hooligans. Jullie moeten gestraft worden. Supporters moeten zwijgen." De woorden van een vrouwelijke Waalse scheidsrechter die Skolb Houtem - La Chenaie leidde. Haar vooringenomenheid bleek al bij het wedstrijdbegin toen Hottelet (23) ongestraft een bloedneus opliep. De achterstand van een geïmponeerde thuisploeg (2-9, 13-25) werd met driehoek-en-twee goedgemaakt (rust 34-36). Met onder meer acht op acht vrije worpen van Van de Vel (12), leidde de thuisploeg veertig seconden voor tijd met acht punten. Maar twee bezoekende driepunters werden maar beantwoord met een vrije worp en een Brusselse wanhoopspoging vanaf de middellijn ging binnen (61-61). In de verlenging moest Houtem buigen door geïmproviseerde scheidsrechterlijke beslissingen en omdat vanop afstand niet meer afgewerkt werd (67-70).
Het lijstje onbeschikbare spelers van Eternit groeit aan: Verspecht (geschorst), Ramaeker (nog niet hersteld), Breugelmans (meniscusoperatie), Van Wemmel (rugblessure op het werk), Christophe Capper (knieblessure op sportschool). Koldrasinski (10) sprong op Hélécine in als spelverdeler en over 17-10 rustten Patrick Capper (23) en co met een 30-18 achterstand. Na 42-26 naderden ze drie minuten voor tijd tot tien punten (54-44) maar konden niet doordrukken (60-46).
Zaventem, virtueel tweede in eerste provinciale Brabant, werkte twee wedstrijden af zonder rebounder Cooreman (gezwollen linker oogkas door een bloedklonter). In de inhaalwedstrijd op Anciens 13 rustten Van Walle (22), Putzeys (17) en co met een 30-44 voorsprong. De thuisploeg stelde na de herneming met een 14-0 gelijk en leidde even in de twaalfde minuut (60-58), maar de Zaventemnaren lieten zich door een agressiever geworden thuisploeg niet verrassen (70-74).
Thuis tegen Lillois, met opnieuw een agressieve verdediging, konden de Zaventemnaren moeilijk hun spel opdringen. Maar na de rust (30-33) namen Putzeys (22), Van Walle (15) en Weyns (9) een elftal punten voorsprong en hielden daarvan tijdens de laatste acht minuten net genoeg over (67-64).

.

Nu in het nieuws