Guco Lier stelt Henk De Koninck aan als trainer

Basketbal

BR>

LIER -

Henk De Koninck, de assistent-trainer van Guco Lier, wordt hoofdtrainer van de Pallieters. De manager van Guco Lier, Hedwig Van Campenhout, maakte het bericht begin deze week bekend.

"Wegens familiale omstandigheden trekt Yvan Van den Eynden zich als trainer terug", gaf Van Campenhout te kennen. "Om een opvolger aan te duiden zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Onze keuze viel op Henk De Koninck, die als assistent van Yvan Van den Eynden fungeerde. Henk De Koninck is een ervaren trainer, die het klappen van de zweep kent. Bovendien is hij vertrouwd met de spelers. Hij wordt geassisteerd door speler Rudy Vervloet. Ik wil er tevens op wijzen dat Yvan Van den Eynden in de mate van het mogelijke deel blijft uitmaken van de club. Net als in het verleden, zal hij zich toeleggen op de jeugd."

Zware brok

Henk De Koninck is 43 en heeft als trainer al heel wat watertjes doorzwommen. "De jongste weken draaide de ploeg behoorlijk goed en ik zal bijgevolg dezelfde weg bewandelen als Yvan Van den Eynden", aldus de Lierenaar.

Voor zijn debuut krijgt Henk De Koninck zaterdag een bijzonder zware brok voorgeschoteld. Guco trekt naar Turuka, dat de jongste weken op volle toeren draait. De wedstrijd krijgt bovendien nog een speciaal tintje. Twee spelers van Turuka, Geert Van Lommen en Filip Hendrickx, droegen verschillende seizoenen het shirt van Guco Lier.

Nu in het nieuws