"Smith diende zijn ontslag in"

Willebroek

P.V.R.

BR>

WILLEBROEK -

Brian Smith, de Amerikaan van Willebroek, onderging een maand geleden een meniscusoperatie. Het clubbestuur besloot enkele weken geleden een vervanger binnen te halen. Er werd een overeenkomst afgesloten met de Amerikaan Rob Preston, die een contract kreeg tot 4 december. Tegen die datum zou Brian Smith immers wel hersteld zijn.

Maar vorige week werd bekendgemaakt dat niet Brian Smith, maar wel Rob Preston voor de rest van het seizoen de kleuren van Willebroek zal verdedigen.

"Van contractbreuk is beslist geen sprake", licht Willebroek-manager Bob De Mey toe. "Brian Smith had heimwee naar Zweden, waar zijn vriendin woont. Hij vroeg om zijn ontslag. Vandaar dat we het contract van Rob Preston hebben verlengd tot het einde van het seizoen."

Belangrijke overwinning

In verband met de degradatiestrijd behaalde Willebroek vorige zaterdag bij concurrent Lummen een belangrijke overwinning. "We hebben een veldslag gewonnen, maar daarom de oorlog nog niet", gaf Bob De Mey te kennen. "Om rustiger te kunnen ademen moeten ook de eerstvolgende drie wedstrijden - uit bij Baasrode en thuis tegen Estaimpuis en Waregem - gewonnen worden."

Pluspunt voor Willebroek is alvast dat Wim Van Peteghem aan het ontbolsteren is. In Lummen wierp de 20-jarige spelmaker zich op als één van de uitblinkers.

Nu in het nieuws