"Goede sfeer vormt de cement"

Print
Dirk Somers, afgevaardigde van Kobekens-Portaels, weet waaraan goede resultaten te danken zijn
BR>BEVEREN - Aan de Zillebeek in Beveren wordt de laatste maanden nogal wat afgevierd, want in de tweede zaterdagreeks is Kobekens-Portaels herfstkampioen. De achtervolgers hebben intussen twee of meer punten achterstand. Deze bonus wil Kobekens niet zonder slag of stoot uit handen geven.
Land van Beveren
De eerste competitieweken werden door VK Velle gedomineerd. Kobekens-Portaels struikelde op de eerste speeldag over VS Meteoor en was meteen op achtervolgen aangewezen. "We beten meteen onze tanden stuk op Meteoor", weet Dirk Somers.
"We herstelden ons daar prima van en zetten gestaag de opmars verder. Een eerste hoogtepunt vormde de winst tegen VK Velle. Ook Statievrienden ging eraan, terwijl we tegen Pylonen De Kerf een gelijkspel uit het vuur sleepten. Al bij al betekent dat dat we zeven punten uit vier topwedstrijden konden puren. Dat is een hoopgevend resultaat."
Dat het niet altijd van een leien dakje liep, is evident. Dit weekend tegen Vlaamse Huis klommen de fiere leiders nog in de eerste minuut op voorsprong. In een zwakke eerste helft stelde Vlaams Huis gelijk. Pas vijf minuten voor tijd kon Dennis Buys Kobekens vanop de stip de volle buit bezorgen. "Veel hangt af van de ploeg die wij opstellen. De kern bestaat uit achttien spelers. Vijftien daarvan kunnen er op het blad. De vier reserves komen, ongeacht het resultaat, na de rust tussen de lijnen. Een zienswijze die de sfeer erin houdt."

Mengeling


En daar is het bij Kobekens-Portaels om te doen. De ploeg is al zowat dertig jaar actief en mocht tot nu toe slechts eenmaal op het hoogste platform meespelen. Eén seizoen en toen was de kous af. "Vier pioniers zijn momenteel nog actief in het bestuur. Eerst en vooral Werner Van Landeghem. Hij is zowat de duivel-doet-al van de ploeg. Zonder hem wordt er wellicht niet gevoetbald. Daarnaast hebben we onze voorzitter Jozef Somers en Gilbert Van der Aa, die naast het terreinonderhoud nog tal van andere noodzakelijke klusjes opknapt. Ikzelf ben ploegafgevaardigde", vervolgt Dirk Somers.
"Ploegafgevaardigde van een ploeg waar de goede sfeer het cement is. Een goede mengeling van jong en minder jong. De jeugd pikt op zondagmorgen nog een wedstrijd mee met Bosdam, de andere houden dan de spieren soepel bij Kalishoek. Maar op zaterdag trekken ze onvoorwaardelijk aan hetzelfde zeel voor Kobekens-Portaels."

.

Nu in het nieuws