Wase zet Blankenberge makkelijk opzij

Waterpolo

W.M.

BR>

SINT-NIKLAAS -

Ook de hoger geklasseerde ploegen in tweede afdeling vormen in eigen huis geen bedreiging voor de leiders uit Sint-Niklaas. Tegen het vijfde gerangschikte Blankenberge moest Wase niet eens echt goed spelen om met 16-4 een negende competitiezege op rij te pakken.

De thuisploeg speelde bij de start nochtans met weinig fut: de verdediging was te laks en de bezoekers kwamen op voorsprong door een strafworp. De Blankenbergse doelman pakte eerst nog een strafworp, maar daarna kwamen de kustjongens niet meer aan de bak. De midvoors Thiébaut en Thibaut scoorden 2-1, Guy Daelman tikte op overtalsituatie twee keer op identieke wijze binnen.

In de tweede periode koos trainer Andries in de ondiepe kant voor een zoneverdediging, zodat de bezoekers hun soelaas zochten in afstandsschoten. Doelman Meganck liet zich geen enkele keer verrassen en pakte zelfs een bijzonder licht toegekende strafworp. De Wase aanvallers zorgden voor een 7-1 stand halfweg.

De derde periode werd vooral gekenmerkt door veel onnodige uitsluitingen met als gevolg twee keer rood voor de West-Vlamingen en drie spelers bij Wase met twee zware fouten. Weinige van de overtalsituaties werden benut, maar de Wase tegenaanval maakte het verschil, zodat het 11-3 stond bij het ingaan van de laatste periode.

Die was met andere woorden een maat voor niets. Bij Wase was het alleen nog oppassen voor de foutenlast, maar door opnieuw iets meer terug te vallen in de verdediging kon de thuisploeg het aantal uitsluitingen beperken. Janssens en Thibaut (drie maal) zetten de 16-4 eindstand op het bord.

Bij de reserven ging het er spannender aan toe: daar won Wase het pleit met 9-5. Volgende week trekt WZK naar Mechelen, daarna volgen de belangrijke partijen tegen toppers Calypso, Merksem en Tielt.