Kegels sneuvelen bij bosjes

Bowling

BR>

LOKEREN -

Op de perfect geoliede banen van Casanova in Lokeren gooide Wase 2, leider in 4C, al in het eerste spel alle illusies van ART Dakw. Decraeye aan dingelen. De vijf Wase bowlers waren niet te stoppen en velden in het eerste game 1.018 pins. Ook in het tweede gingen er veel kegels tegen de grond (920) waardoor het derde 'freewheelend' kon worden afgewerkt (8-0). Topscorers bij Wase waren Rudi Verbraeken (629) en Tony Schonenberg (620). Ook Katty Aps (529), Martin Maes (527) en Danny Andries (521) lieten mooie resultaten noteren.

In 2B blijft BER Wuitens verder sukkelen. Nu bleek Cordial 3 Nobel een maatje te groot. JC Bertin (542) en François Vaerewyck (511) waren de enige Hammenaars met een degelijke score achter hun naam.

In 3B stonden met Saeftinghe en Ronse 2 twee ploegen tegenover elkaar die de punten kunnen gebruiken. Saeftinghe trok in het eerste en het tweede spel met respectievelijk 6 en 3 kegels aan het kortste eind. In het derde game sleepten Christian Lamsens (580), Peter Vleeschouwer (560) en Danny De Prijcker (513) nog vier punten uit het vuur.

Ook vier punten, maar met heel wat minder glans, voor BER Wuitens Baert & Co in de confrontatie met Vehent Everwood. Luc De Decker was in deze partij de enige van de tien bowlers die meer dan vijfhonderd kegels velde (501). Dat was goed voor vier punten.

Sterker was alleszins de prestatie van Casanova tegen ALX Frano Verbeke. Met Dirk Boeykens in de uitblinkersrol (580) won Casanova met 6-2.

Nu in het nieuws