Lokerse vrouwen en Sint-Niklase gaan voor herfsttitel

Print
Basketbal
BR>ZELE - Op de voorlaatste speeldag van de heenronde spelen de Lokerse vrouwen in eigen zaal de topper tegen Willebroek. Beide clubs verloren slechts één van de elf gespeelde wedstrijden.
De thuisploeg heeft rond de topper in de Durmehal een openbasketbaldag gepland. De inzet van de leidersplaats moet ook propaganda zijn voor het basketbal. Het gala begint zondag om 13.30u met een wedstrijd tussen de meisjes beloften van Lokeren en Willebroek. Een opwarmer voor het hoofdgerecht, dat om 15.30u begint.
Vorig weekend hadden de Lokerse vrouwen een ideale generale repetitie. Ze wonnen zaterdag voor de provinciale beker van tweedeklasser Eeklo. Zondag hadden ze twee verlengingen nodig om Quaregnon te overwinnen. "Het belangrijkste is dat de supporters en genodigden een spektakelmatch krijgen. We weten dat de speelsters sterk staan om voor de zege te gaan. Onze coach Ron Heestermans kent de tegenstander goed. We hebben vertrouwen in de afloop", geeft Peter Van Herpe aan.

Tweede


Hemaco Dendermonde en Sint-Niklase spelen zaterdagavond in de Collegezaal om de leidersplaats in tweede provinciale. De bezoekers hebben momenteel de beste uitgangspositie met één nederlaag minder dan de thuisploeg.
"We houden rekening met drie opeenvolgende nederlagen", geeft coach Coene aan. "Een reeks zware blessures van basisspelers kost ons de herfsttitel. We zullen zaterdagavond tot het uiterste gaan. De spelers beseffen dat het de belangrijkste match van het seizoen is."
"We rekenden er niet op om als leider naar de topmatch te gaan. Tegenslag remde Hemaco af. Het mooiste zou zijn dat de twee ploegen op hun sterkst kunnen spelen, maar in sport heb je het niet in de hand. Sint-Niklase zit in een goede periode. We hebben een stevige kern. We hebben er vertrouwen in", geeft coach Wim Picqueur mee.

.

Nu in het nieuws