"We mogen de reputatie van onze ploeg niet verspelen"

Coach Mark Pauwels wil meer vechtlust zien bij Panters Baasrode

Beno Van Winckel

BR>

BAASRODE -

Twee zware nederlagen op rij beklemtonen de beperktheden van Panters Baasrode. Thuis met een verschil van dertig punten verliezen behoort tot de uitzonderingen voor Panters. Het is een vingerwijzing dat het als neofiet met een Belgisch potentieel geen sinecure is om een volwaardig tweedeklasser te zijn.

Basketbal

"We kunnen de realiteit niet uit de weg gaan. In de matchen tegen de betere ploegen uit de reeks worden we met de neus op de feiten gedrukt", stelt coach Mark Pauwels.

"In de

bucket

komen we er niet aan te pas. Als de twee sterkmakers van de ploeg, Luc Van Vooren en Tom De Witte, het laten afweten, komen we in de problemen. We stonden tegen Fléron aanvallend nergens. Niemand was bekwaam om vanop afstand te scoren. In de eerste helft kwamen we niet verder dan zes korven uit 33 pogingen. Een gemiddelde waarmee er nooit over zegekansen kan worden gesproken."

"In verdediging speelden we veel te gelaten. Een tekortkoming die ik bij de rust aan de kaak stelde. We weten dat de meeste ploegen meer talent hebben. We mogen de reputatie van de ploeg, die stoelt op karakter, niet verspelen. Panters mag niet terugvallen van een degelijke challenger tot een sparringpartner. We hebben de maturiteit niet om een wedstrijd naar onze hand te zetten. We ervaren dat ook bij de arbitrage. We zitten in een David en Goliath-spelletje. Het voordeel van de twijfel valt meestal in ons nadeel."

Mentaliteit

"We missen de mentaliteit, die ons vorig seizoen maakte", ontleedt Fredjen De Proft, één van de jongeren van Panters, die met een ongebreidelde wilskracht strijdt. "Zo zwaar verliezen voor eigen volk, dat kan niet, zelfs tegen een kopploeg. Ik vind het schandalig. Ons publiek verdient beter. Het loopt stroef. We werken te weinig voor elkaar. Ook na vijf minuten en zelfs met tien punten achterstand moeten we ons blijven inzetten. De kopjes gingen te vlug naar beneden. We moeten spelen met het mes tussen de tanden."

"Zaterdag moeten we opnieuw met gretigheid en zegedrift aan de opworp staan", vindt ook coach Pauwels. "Tegen Willebroek staat er een degredatiematch op het programma. We klopten Willebroek voor de beker. De ploeg is op revanche uit en is bovendien aan een sterke reeks bezig. Er moet een totaal ander Panters klaarstaan om de strijd tegen de degradatie niet te verliezen."

Nu in het nieuws