Tevreden terugblikken

Volleybal

D.V.B.

BR>

BEVEREN -

Ondanks verdienstelijk weerwerk slaagde ook KVB Beveren er niet in om Maldegem, leider in tweede provinciale, een eerste setje af te snoepen.

"Alhoewel het slechts een flauwe excuus is, toch speelde het ontbreken van middenman Gert Lambers ons ongetwijfeld parten", zegt secretaris Wim Verhelst. "Maar dat neemt niet weg dat wij toch tevreden kunnen terugblikken op het eerste gedeelte van het seizoen. Akkoord, het verlies tegen Sint-Laureins had er nooit mogen komen. Wie op overtuigende wijze 2-0 uitloopt mag nadien alle geleverde arbeid niet overboord gooien. Laten we dat catalogeren bij de jeugdzonden van ons toch nog vrij jonge team. Trouwens, toen was Jurgen Janssens afwezig en in zulke wedstrijden scheelt dat toch een slok op de borrel."

Jeugdproducten

Na enkele donkere jaren is Beveren stilaan maar zeker uit het diepe dal aan het kruipen. Heeft KVB dit seizoen misschien niet de ploeg om kampioen te spelen, in de toekomst mogen zij hoge ambities koesteren.

"De ruggengraat van onze ploeg wordt gevormd door eigen jeugdproducten. Daarnaast zijn talentvolle jongeren als Jurgen en Kris Janssens van Pardaf Kruibeke ons komen versterken. Zij vormen samen met Tim Eyckmans onze sterke hoekaanvallers. In het midden hebben we ook met Gert Lambers een man die beslist heel wat in zijn mars heeft. Naast deze offensieve kracht kan trainer Jan Verheyen een beroep doen op de setters Gino Lardon en Steven Mets. De vorm van de dag bepaalt hier wie speelt."

"Op winst tegen Maldegem hadden we niet gerekend. Wij kennen onze sterke, maar nog meer onze zwakke punten. De andere wedstrijden zijn mijns inziens belangrijker. Ik mis een pion zoals Lambers liever tegen een onbereikbaar Maldegem dan pakweg binnen enkele weken tegen Belvoc Belsele. In dergelijke topwedstrijden moeten we met gelijke wapens kunnen strijden", vindt Wim Verhelst.