spee woav C5

f Basketbal

B.V.W.

BR>

Scheldejeugd Temse

, zonder De Brauwer en Van Britsom en met een op halve krachten spelende Wim Gillis, speelde bij Pitzemburg een sterke eerste helft. In de tweede periode stonden de bezoekers onder grote druk en verloren met 64-58. Punten: Wim Gillis 11, Bert Gillis 6, Smet 6, Mens 8, Goeman 2, Lagmich 11, Veldeman 9, Van Peteghem 4.

Ongeslagen leider

Sportief Temse

speelde in de eerste helft het bezoekende

Eksaarde

van het terrein. Van 30-16 na tien minuten ging het naar een 50-33 tussenscore halfweg. De jonge bezoekers waren niet aangeslagen en de thuisaanval sputterde. De Vos kreeg aanvallend steun van Van Brussel en Tollenaere en op vijf minuten van het einde was nog alles mogelijk (68-67). In de slotfase ontliep Sportief de eerste nederlaag (79-70). Sportief: Kris Muylaert 19, Dierick 8, Vercauteren 6, Cornelis 22, Everaert 2, Van de Velde 2, Geldof 12, Bert Muylaert 8. Eksaarde: Tollenaere 11, Willems 2, Van Hoecke 2, Glenn Goeman 9, Geoffrey Goeman 6, De Vos 24, Van Brussel 16.

Tegen hekkensluiter Drongen greep

Dendermonde

de kans om in de buik van het klassement te kruipen. Het 28-38 rustvoordeel werd in de tweede helft verdubbeld tot 61-81. Punten: Lammens 7, De Smet 24, Goedgezelschap 9, De Loose 13, Van Kerschaver 12, Haelvoet 4, Van Hecke 3, Kris Vercauteren 9.

Een te gehandicapt

Waasland Sint-Niklaas

, zonder echte centerspelers (out met blessures), klampte bij Haantjes Oudenaarde goed aan (34-35). De spannende match eindigde in het voordeel van de thuisploeg (66-65). Tegenslag houdt Waasland voorlopig weg uit de play-offzone. Punten: Ulichnowski 12, Dresselaers 10, Noens 10, Polfliet 11, Van Rijckelen 1, Van Dijck 8, Van Peteghem 2.

Basicsbee Melsele

heeft de goede cadans te pakken. Tegen Kluisbergen was de wedstrijd bij de rust al gespeeld. Van 25-10 ging het naar een 40-29 tussenscore. In de tweede helft hielden de lokale shotters de bovenhand en gingen via 49-33 door naar een 99-65 eindstand. Punten: Schmitt 2, Van Overtvelt 2, Pieters 14, Van Looveren 9, Van Damme 17, Lampaert 15, Van Goethem 11, Huyghe 7, Neels 14, De Schepper 10.

Wase Bizons

, met een beperkt effectief, was geen partij voor het superieure

Hamme

. De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Na 12 minuten stond het 9-18. De thuisploeg stond bij de rust met 17-40 achter. De bezoekers, met een sterke Zaman, liepen verder uit. Wase Bizons verloor drie spelers met vijf fouten en eindigde de match met drie spelers. 45-106 was het zware verdict. Wase Bizons: Van de Moere 22, Van den Eynde 7, Gilisia 13, Van Driessche 3, Heyndrickx. Hamme: Luyckx 14, Eyckerman 8, Rottiers 2, Van Pottelberghe 2, Huygens 10, Mijs 6, Heiremans 2, Van Laeken 19, Segers 6, Zaman 37.

De Wase

derdenationalers

zitten in een moeilijke periode. Bell's Sint-Niklaas begon de competitie als titelkandidaat. Basics Melsele had meer verwacht dan de rode lantaarn na elf matchen. Scheldejeugd Temse zit momenteel ook in het kransje van vijf ploegen waaruit de twee dalers zullen komen. Het is de hoogste tijd om met winst uit te pakken. Scheldejeugd moet naar Erpe-Mere en speelt een eerste zespuntenmatch. Melsele moet naar Ekeren en ook die tegenstander heeft het etiket van kandidaat-zakker. Bell's, opnieuw met Vervaet, moet tegen Oostkampse Merels de negatieve spiraal ombuigen.

f Volleybal

In eerste provinciale opende

Haavok Haasdonk

sterk in de topper tegen Aalst. In de tweede set leken de Ajuinen evenwel op weg naar setwinst (9-13). De inbreng van libero Gunther Moonen en Eli Janssens zette het team van Eddy Stoop opnieuw op het juiste pad. In set drie serveerde Haavok de bezoekers onmiddellijk op een hoopje. Even leken de Ajuinen nog terug te vechten, maar setwinst zat er voor hen niet in (15-4, 15-13, 15-11).

Nog in eerste provinciale verloor

Vernivol Nieuwkerken

de degradatietopper tegen Kalken met 3-1. Nieuwkerken begon nochtans sterk, maar kon een kleine bonus niet vasthouden en zag zo de eerste deelwinst naar Kalken verhuizen. De tweede was evenwel voor Vernivol, dat vooral vanuit de opslagzone paniek zaaide. Lang duurde dat liedje niet, want vanaf de derde set knokte een gemotiveerd Kalken zich naar de zege (15-11, 7-15, 15-11, 15-7).

Ook

VV Temse

kon het nog altijd ongeslagen Borsbeke/Herzele geen strobreed in de weg leggen. In de eerste set had de thuisploeg nog enige moeite om de taaie veteranen van Temse te ontmantelen, maar vanaf de tweede set blies Borsbeke/Herzele Temse van het terrein (15-10, 15-3, 15-4).

In derde provinciale nam

Nivoc

tegen

Lokeren

de beste start, maar nadien lukte niks meer. Tot Nivoc bij een 12-5 stand in de derde set plots wakker schoot en er met stevig serveerwerk nog in extremis in slaagde om de kloof te dichten en de winst op te strijken. Slechte recepties deden Nivoc in de vierde set de das om.

Bij de vrouwen lijkt

Belvoc Belsele

zich tot giantkiller op te werpen. Enkele weken geleden moest Grembergen er al aan geloven. Deze keer was het de beurt aan Aalst. Belsele won vlot de eerste set, maar zag Aalst opnieuw op gelijke hoogte komen. Ook in de derde herneming was Aalst lange tijd in het voordeel (10-14), maar in een bloedstollend slot kon Belsele de winst nog binnenrijven. Hierdoor enigszins van de kook kwam Aalst in het vierde luik niet meer in het stuk voor.

Bell's Temse C

moest de eerste set aan

Stekene

laten, maar vocht zich op karakter opnieuw in de wedstrijd. Jo Rullens behield het vertrouwen in de ploeg en had hiermee succes, want de tweede deelwinst was voor Temse. De derde ging opnieuw naar Stekene. In de vierde gooide Rullens de zaak door elkaar en dat leidde uiteindelijk tot een nipte 2-3 overwinning (15-4, 7-15, 15-7, 10-15, 12-15).

"Temse C is ongetwijfeld het team met het meest talent" zegt

Jo Rullens

. "Momenteel wordt er volop aan de servicedruk gewerkt, terwijl ook het bewegen nog wat beter kan. Positieve punten die ik uit de match tegen Stekene onthou zijn de sterke prestaties van Nathalie Ysewijn in aanval en opslag, het stevig blokwerk van Margit Oste en de goede hoekaanvallen van Mieke Fonck. Dat dit piepjong team (15 jaar) ook kan terugvechten is een extra troef."

In een duel om de derde plaats in tweede provinciale won

Nidak

met 3-1 tegen Watervliet. In de eerste set zetten Heidi Van Duyse en Rosie Van Loo een scheve situatie recht. Nadien hield Van de Velde Watervliet tot 9-9 in de match, maar Nidak beschikte met Kathy Bulteel en Rosie Van Loo over de betere aanvallers terwijl achteraan Ann Thuy het verdedigende werk prima opknapte. Verhelst bezorgde Watervliet de derde deelwinst, maar in nummer vier stond er opnieuw geen maat op Kathy Bulteel (15-12, 15-10, 9-15, 15-5).

Asterix B

smeerde leider

Moerbeke

(3de provinciale) in de eerste set een zwaar verlies aan (15-5). Blijkbaar werd Moerbeke hierdoor wakker geschud, want nadien kreeg een zwak Asterix geen vat meer op Moerbeke (15-5, 8-15, 4-15, 3-15).

In derde provinciale moest

Nidak B

de duimen leggen voor VDK Gent E (2-3). Onder impuls van de sterk serverende Ilse Naudts en prachtig aanvalswerk van Ann Van Wolvelaer en Bianca Bogaert kon Nidak een 2-1 voorsprong uitbouwen. Een beter uitgebalanceerd VDK Gent sleepte een tiebreak uit de brand en nam de volle buit mee naar huis.

Nu in het nieuws