Stekene houdt Dour op afstand

Tafeltennis

C.V.

BR>

STEKENE -

Dour, samen met Braine l'Alleud en Stekene bestempeld als titelkandidaat in tweede nationale A, is er niet in geslaagd bij Stekene punten weg te kapen. Het werd zoals verwacht een uiterst spannende wedstrijd waarin geen van beide ploegen echt afstand kon nemen. Tot de allerlaatste partij tussen de respectievelijke nummers één bleef alles mogelijk. In de slotwedstrijd toonde Anja Van Den Berghe zich nog maar eens van haar beste zijde.

Het werd 6-4 voor de thuisploeg. Stekene blijft met Braine l'Alleud ongeslagen aan de leiding. "Het werd zoals verwacht een heel moeilijke wedstrijd", wou een gelukkige Anja Van Den Berghe graag kwijt. "Langs Anita Hoebers namen we geen al te goede start. Zij ondervond ook nadien problemen met de speelwijze van de bezoeksters. Gelukkig was Patricia Palinckx in haar beste doen, zodat we de overwinning, zij het met het kleinste verschil, thuis konden houden."

"Alles wijst erop dat wie kampioen wil worden tot de laatste speeldag zal moeten knokken. Gezien er met de nieuwe reeksindeling vier ploegen stijgen, kan de promotie ons nog moeilijk ontsnappen. De titel pakken wordt moeilijker, maar we gaan ervoor."

Sint-Niklase

Of we volgend seizoen ook Sint-Niklase in eerste nationale mogen begroeten, blijft een open vraag. De ploeg rond de beloftevolle Nele Van De Voorde staat momenteel vijfde achter Fleur Bleue A, dat dit weekend op bezoek komt. Willen de Sint-Niklase meisjes doorstoten naar eerste klasse, dan zal in de eerste plaats tegen deze geroutineerde Brusselse ploeg moeten worden gewonnen.

Paula Raemdonck is er gerust in. "Iedereen leeft naar deze wedstrijd toe. De motivatie is optimaal en in die omstandigheden moet het lukken."

Ook in eerste provinciale doen de Wase vrouwen het goed. Stekene B hield zelfs met een zieke Wendy Van Vracem gelijke tred met Gent A, waarmee het de leiding deelt. Sint-Niklase B rukte naar de vierde plaats op.

Nu in het nieuws