Temse wint derby

Print
Krachtbal
BR>BUGGENHOUT - Temse is voor Klaverken Buggenhout al altijd een moeilijk te manoeuvreren tegenstander gebleken en dat ondanks het feit dat Buggenhout in de klassering altijd wel een streepje voor heeft op de ex-Scheepsbouwers.
"Als we kampioen willen spelen, zullen we eerst toch eens voorbij Temse moeten trachten te geraken", had Gino Van Gucht vooraf gezegd. Zijn wrang voorgevoel kwam uit, want alhoewel Klaverken de eerste punten scoorde, stond Temse bij de rust al aan de leiding (12-14). Na de rust liep het volledig mis voor Klaverken. Binnen de kortste keren maakten De Block en Meersman er 12-20 van. Buggenhout probeerde nog enkele keren met een rugworp, maar de ervaren Joris De Maeyer hield zijn verdediging goed gesloten (21-26).
Opstal versloeg Snellegem en bewees daarmee een volwaardig leider te zijn. Opstal maakte kort voor de rust het verschil (15-9). Na de koffie bewees Chris De Moor dat hij de man in vorm is. Hij legde Jan Benoot aan banden, terwijl ploegmakker Koen Michiels vooraan afwerkte (32-24).
ZAK Beveren was te zwak voor leider Male. De West-Vlamingen hadden de vorige negen wedstrijden gewonnen en startte ook tegen Beveren erg sterk. ZAK-anvoerder De Loos probeerde zijn ploeg te laten meespelen, maar al snel bleek dat Male in alle geledingen te sterk was. Bij de rust was het 18-7. Nadien kon Male rustig experimenteren zonder dat de zege in gevaar kwam (31-15).

.

Nu in het nieuws