DRC wint bij Arendonk

Print
Rugby
BR>DENDERMONDE - DRC won van het sterk spelende Arendonk. Dat het verschil klein was, zal de Dendermondenaars een zorg wezen. De verplaatsing naar Arendonk werd met een klein hartje tegemoetgezien. DRC moest de internationals Nathaniël Kerre, Koen Van Hauwermeiren en Rik Casier wegens blessures missen. Ook Van Overschelde, Tom Goeman en Frederik Stadsbader ontbraken. Zij vertoeven momenteel in het buitenland.
Na een eerder voorzichtige start, die niet meer dan licht veldoverwicht opleverde, kwam DRC op voorsprong langs Aaron Damnati, die een penalty feilloos omzette. Nadat de thuisploeg op gelijke hoogte klom, benutte DRC nog twee penalty-kicks, zodat het 3-9 werd.
In de tweede helft was het Dendermondse overwicht aanvankelijk groter. DRC beging de tactische fout om absoluut een try te willen scoren. In het laatste kwartier kwam de thuisploeg nog sterk opzetten. DRC werd in de 22 teruggedrukt. Het pack wist evenwel een push overdrive te voorkomen. Alleen op penalty kwam Arendonk nog dreigen (6-9). Michel De Baets en Karim Damnati waren de onbetwistbare uitblinkers.
DRC is na deze overwinning al zeker van de derde plaats in de poule en dus het behoud in eerste klasse (volgend seizoen wordt eerste klasse herleid tot acht ploegen: de vier eersten van elke poule). Als DRC wint tegen Visé en Asub kan het zelfs nog poulewinnaar worden en de beste uitgangspositie verwerven voor de eindronde.

.

Nu in het nieuws