Chris Verbeeck ongeslagen in Crosscup

Print
Veldlopen
BR>STEKENE - De tweede Crosscupwedstrijd voor de veteranen in Roeselare draaide opnieuw uit op een zege voor Stekenaar Chris Verbeeck. Maar het liep niet van een leien dakje in de Rodenbachstad. Ook nu was Flilp Vanhaecke zijn voornaamste opponent. Hij liep bijna voor eigen publiek en wou per se deze wedstrijd op zijn naam schrijven.
"Ik kon niet, zoals in Zwijnaarde, onmiddellijk afstand nemen van de anderen", aldus Verbeeck. "Vanhaecke bleef op een tiental meter hangen. Dat zorgde ervoor dat ik het tempo niet even kon laten zakken. Natuurlijk had ik wel reserve voor mijn eindspurt en dat was ook nodig. Eerlijk gezegd heeft Filip mij wat pijn gedaan." Verbeeck zijn volgende wedstrijd is in eigen Stekene op 12 december. Daarna staat Brussel op het programma.
Volharding mocht nog een tweede keer juichen bij de veteranen en dat bij de vrouwen, waar Caroline Van Steelandt duidelijk de maat nam van Karine Clauwaert. Meteen brengt dat haar aan de leiding in het klassement, want Ingrid Vercouter nam niet deel.

Terugkeer


Nog positief nieuws was er te melden over een andere Waaslander Tom Van Hooste. De atleet uit De Klinge deed zijn wederoptreden in Roeselare. Hij eindigde op een bemoedigende 15de plaats.
Ook het Riemse duo Tom Van Compernolle-Jurgen Vandewiele toonde zich in Roeselare opnieuw op positieve wijze met een vijfde en een zesde plaats. Compernolle mag mee naar het EK veldlopen in het Sloveense Velenje, net als Statkuviene bij de vrouwen.
In de jeugdwedstrijden liet Pieter Sollier een sterke indruk bij de scholieren met een overtuigende zege. Jordy De Clercq moest dit keer tevreden zijn met een vierde plaats.

.

Nu in het nieuws