Bijna zonder eten in Burkina Faso

Wielrennen
BR>SINT-NIKLAAS - Gisteren begon in Banfora de 13de Ronde van Burkina Faso. De 120 deelnemers reden er in de vooravond een proloog van 2,5 kilometer. Resultaten waren gisteravond nog niet bekend maar ploegleider Achiel Laureys liet wel al van zich horen.
"We zijn hier goed en wel aanbeland maar toch heeft het heel wat voeten in de aarde gehad. Op de luchthaven in Zaventem liep het al mis. We hadden dozen vol met meergranenkoeken, drankjes en medicijnen meegenomen. Gevolg was natuurlijk dat we te veel gewicht in de bagage hadden. De hele ploeg dreigde te blijven staan.
Bijna een uur hebben we geprobeerd om die mensen aan het verstand te brengen dat we niet anders konden dan alles meesleuren naar Afrika wilden we met onze renners al niet na enkele dagen getroffen worden door een algemene aanval van diarree. Uiteindelijk lukte het toch.
We zijn hier al vorige zaterdag allemaal geraakt en konden in een degelijk hotel in de hoofdstad Ouagadougou logeren. De meeste ploegen kwamen pas zondag toe. Ook de andere Wase ploeg van Herman Beyssens. Een Nederlandse ploeg van de Nederlandse Wielren Bond had minder geluk. Zij hadden een hotel toegewezen gekregen dat bij nader inzien al vier jaar gesloten was. Uiteindelijk zijn ze via een Nederlander die hier woont toch nog aan een bed geraakt.
Dinsdag zijn we dan met z'n allen in konvooi 450 kilometer westwaarts gereden naar Banfora, waar vandaag de proloog wordt gereden. Morgen meer nieuws hierover."

.

Nu in het nieuws