"Over drie jaar volgen de resultaten"

EKEREN -

"De eerste échte resultaten van onze jeugdschool zie je over drie jaar", aldus Urbain Haesaert. "Onze kadetten- en miniemenploegen zijn schitterende lichtingen die van zich gaan laten spreken. Bovendien maken we deze spelertjes van jongsaf vertrouwd met de moderne en intensieve trainingsmethodes die Germinal Beerschot oplegt. De

oudere

spelers hebben moeite om zich aan te passen. Maar dat betekent niet dat uit de huidige beloftenkern geen jongens doorstromen naar het eerste elftal. Integendeel: Snelders, Kiss, Bodor, Valmir, Verdonen en nog anderen staan op de rand van de A-kern."

BR>

"Tahamata was het mooiste geschenk van Ajax"

EKEREN -

"Germinal Beerschot heeft al volop gebruik gemaakt van de knowhow van Ajax", stelt Haesaert. "Heel wat jeugdspelers en -trainers liepen stage in Amsterdam. In de paasvakantie maken zes van onze spelers deel uit van het internationaal jeugdteam van Ajax. De Nederlanders zijn zeer te spreken over onze werking. Hoofd opleidingen Hans Westerhof dacht hier eerst iemand te stallen die ons zou controleren, maar na een bezoek aan Germinal Beerschot achtte hij dat niet meer nodig. Hij vroeg me of Ajax op een andere manier kon helpen.

Simon Tahamata

, zei ik meteen. Simon is een geschenk uit de hemel. Als oud-speler van Ajax, Beerschot en Germinal kent hij de mentaliteit van alle clubs, hij beheerst de opleiding van Ajax en dwingt respect af bij jonge spelers. Om die redenen stelden we hem niet aan als coach van één ploeg, maar als visietrainer die alle leeftijdscategorieën bijstaat. Iedereen profiteert van zijn kennis."

"Germinal Beerschot biedt jonge spelers geen contract aan"

EKEREN -

"Onder de beloftenploeg bieden wij niemand een contract aan", beweert Haesaert. "Jonge spelers moeten voor ons kiezen voor de mentaliteit en de kwaliteit van de opleiding. Zijn er spelers die willen weggaan, dan houden we ze niet tegen. Andersom kan ook. Komen we bij een andere profclub een talent tegen dat ons bevalt, dan proberen we die jongen te overtuigen naar ons te komen. Met argumenten, hé, niet met geld. Geen enkele club ter wereld heeft het recht om een jonge speler te bezitten."