Gery Verbruggen pakt zilver en wereldrecord

Bowling

BR>

ABU DHABI -

Wereldkampioen in het enkelspel, zilver in de

All Events

, een nieuw wereldrecord in de Masterfinale: dat is de eindbalans van het schitterende WK van Gery Verbruggen in Abu Dhabi. Verbruggen is bovendien de eerste Belgische bowler die twee medailles behaalt op een WK. "Na mijn Europese titel ontbrak mij nog een medaille op een WK. Ik heb er nu twee."

"Als ik eerlijk mag zijn, na de stepladder-finale was ik licht ontgoocheld", aldus Verbruggen. "Na mijn eerste partij (217) stond ik slechts acht kegels achter en dus was alles nog mogelijk in de laatste partij. Ik moest in mijn laatste beurt drie strikes werpen, maar helaas gingen bij mijn eerste worp slechts negen kegels neer. De hele Belgische delegatie heeft mij in die laatste partijen enorm aangemoedigd en het was echt een emotioneel moment toen die laatste bal geen strike opleverde.

Uiteindelijk ben ik zeer tevreden over mijn WK. In de Masterfinale tussen de zestien besten heb ik zelfs een nieuw wereldrecord gespeeld. Ik behaalde 3.527 kegels, het vorige record stond op 3.427 kegels. Ik had zeer zorgvuldig naar dit WK toegewerkt. Mijn vriendin Muriel, een sportpsychologe, bereidde mij mentaal zeer goed voor. Zelf dreef ik mijn speelritme sterk op."

Nu in het nieuws