"Wie zoiets uitsteekt heeft afgedaan als mens"

Print
Nico Mattan reageert onthutst op vertrek van kopman en boezemvriend
BR>VERNEUIL-SUR-HAVRE - Hallo, met de secretaresse van Nico Mattan: de Winkelnaar, een half dozijn uren na de klap, verbergt zijn leed achter een onschuldig grapje. Tussen Mattan en VdB komt het nooit meer goed, lijkt het. "Op deze manier houdt Frank geen vrienden over."
Nico Mattan deelt al van bij Lotto lief en leed met Frank Vandenbroucke. De Ploegsteertenaar nam hem mee naar Mapei en loodste hem nadien als lijfknecht/boezemvriend binnen bij Cofidis. VdB kon niet zonder Mattan, leek het, praatte Nico zelfs om toen hij begin dit jaar de wielersport wegens hartproblemen voor bekeken wilde houden. Vandenbroucke sloeg gisteren niet alleen Planckaert, Peers, De Wolf en Farazijn met verstomming door Cofidis langs de kleinste achterdeur te verlaten. De Waalse kampioen bestond het zelfs om Mattan in het ongewisse te laten.
"Frank heeft ons laten zitten als sukkelaars, vooral dat steekt."
Nico Mattan
"Weet je dat ik zijn beslissing via de pers moest vernemen?", klonk het diep ontgoocheld. "Dat trekt op niks, zoiets. Wie zo'n stommiteiten uitsteekt heeft afgedaan als mens. Of die schorsing de werkelijke reden van zijn vertrek is? Ik heb in elk geval nooit gemerkt dat hij boos was op de ploegleiding. Misschien speelden er andere problemen, dat weet ik niet. Frank heeft ons laten zitten als sukkelaars, vooral dat steekt."
Mattan sprak Vandenbroucke vorige vrijdag voor het laatst. "Toen leek er geen vuiltje aan de lucht. Ik ging er vanuit dat Vandenbroucke vanochtend (gisteren, nvdr) gewoon met de ploeg op stage zou vertrekken. (Lacht schamper.) Nu, we stonden daar mooi voor aap. Of Frank naar ONCE gaat? Dat hij gaat waar hij wil. Ook al neemt hij me mee, het blijft verraad ten opzichte van de andere jongens. Sportief is Vandenbroucke een topper, met menselijk blijven heeft hij blijkbaar meer last. Als hij niet snel verandert, zal hij nog veel mensen tegen zich in het harnas jagen."

.

Nu in het nieuws