Papa Vandenbroucke maakt wel vrienden

PLOEGSTEERT -

Het leven ging in Ploegsteert gisterennamiddag gewoon zijn gang. Niemand die zich in het kleine dorpsnest blijkbaar interesseerde voor wat Frank Vandenbroucke nu weer had uitgespookt. Wat maakt het uit? Zelfs de horde persjongens liet het ditmaal afweten. Niks ziel op een bijna verlaten dorpsplein met een opvallende donkerblauwe Porsche, geparkeerd op een boogscheut van de ouderlijke zaak. De wagen van Frank Vandenbroucke, die uiterlijk vertoon niet onbelangrijk vindt.

BR>Wij dan maar effen naar

Hostellerie de la Place

. Dicht, potdicht zelfs voor de trouwe borrelgasten. Aankloppen, aanbellen niks hielp. Ze wilden er duidelijk niet praten met persjongens. Met een onaangenaam gevoel stapten we opnieuw naar het Marktplein waar een grote Sinterklaas op een Lotto-volgwagen werd gehezen. "Voor zaterdag", benadrukt één van de nijvere Ploegsteertenaren. "In bruikleen gekregen van Jean Jacques." Papa Vandenbroucke maakt zich dus, in tegenstelling tot zijn zoon, vrienden. Of zij weten waar Frank Vandenbroucke uithangt? Schouders worden opgehaald, hoofden geschud. Dan maar naar het enige dorpscafé. De

Commerce

heeft duidelijk betere tijden gekend. Aan de toog toch een Vandenbroucke-fan. "Frank zal zijn ploegmaats wel meenemen. Hij zal dat die mensen niet aandoen." Toch nog één iemand met een onwankelbaar vertrouwen in Franky-boy.

Nu in het nieuws