Oortrekker krijgt vier weken, Albert schokt Sportcomité

Print
BRUSSEL - Tomasz Romaniuk, de Poolse verdediger van Charleroi die tegen Club Brugge aan het oor van scheidsrechter Allaerts trok, is vier weken geschorst. Dat besliste het Sportcomité gisteren. De advocaat van Romaniuk pleitte nog dat de Pool met zijn daad alleen de aandacht vroeg van Allaerts, omdat hij alleen Pools praat. Philippe Albert kreeg ook een schorsing van vier speeldagen. Hij beledigde de scheidsrechter tijdens Sint-Truiden - Charleroi en trapte na de wedstrijd tegen zijn deur. Na de uitspraak van het Sportcomité deed zich een merkwaardig incident voor. Albert stond op en riep: Moet ik de gevangenis niet in? Het comité nam acte van de woorden van Albert, maar de kans dat hij nog langer geschorst wordt, is klein. Volgens zijn advocaat beledigde hij niet de mensen van het comité, maar gaf hij alleen een oordeel over zijn straf. Romaniuk noch Albert gaan in beroep.
BR>

"Enzo is wellicht geflikt"


ANDERLECHT - Anderlecht neemt het Enzo Scifo niet kwalijk dat hij in zijn boek Mijn ware verhaal Georges Leekens en Franky Van der Elst met de grond gelijkmaakt. Voorzitter Roger Vanden Stock beschermt zijn middenvelder zelfs. "Ik vind niet dat Enzo iemand aanvalt", beweert Vanden Stock. "Integendeel. Hij is op zijn persconferentie geflikt. Dat men hem eens gerust laat met het verleden. Voor mij is er geen enkel probleem. Ik weet zelfs niet precies wat er in het boek staat."
Als Vanden Stock enkele citaten uit Scifo's boek hoort, wordt hij wat strenger. "Hij moet daar zelf ook een einde aan stellen en daar niet meer over spreken. Want het is nu weer een oorlog die begonnen is. Feit is dat het boek goed zal verkopen, als het zo sensationeel is."

Asselman naar Denderleeuw


DENDERLEEUW- Patrick Asselman, die bij het Portugese Maritimo Funchal weggestuurd werd, tekende bij tweedeklasser Denderleeuw een overeenkomst tot het einde van het seizoen. De 31-jarige Asselman zal door zijn vader uitgespeeld worden op de spelverdeling.

Eeklo wisselt weer van trainer


EEKLO - Bevorderingsclub Eeklo voert de tweede keer dit seizoen een trainerswissel door. William Martens, die anderhalve maand geleden Eric Van Kerrebroeck opvolgde, zet een stap opzij en wordt opgevolgd door Philibert De Vlaeminck.

PAOK zet trainer Haan buiten


ANTWERPEN - Arie Haan is ontslagen als trainer van PAOK Saloniki. PAOK stapelde de voorbije weken de slechte resultaten op en staat pas tiende in de competitie. Haan was pas sinds februari aan de slag bij de Griekse eersteklasser. In september '98 werd hij al ontslagen door Anderlecht, dat met 2 op 15 de slechtste start had gemaakt uit zijn geschiedenis. Kleine troost voor Haan: PAOK sleet de voorbije veertien jaar 25 coaches. Haan haalde onlangs Nico De Bree als keeperstrainer naar zijn club. De Bree werd vorig seizoen op straat gezet bij AA Gent.

Manchester is de rijkste club


LONDEN - Manchester United is nog altijd de rijkste club ter wereld maar Spaanse en Italiaanse rivalen zitten Manchester dicht op de hielen. Net als vorig jaar bedraagt het vermogen van de winnaar van de Champions League en wereldbeker ruim 5,5 miljard frank. Real Madrid prijkt op de tweede plaats met zowat een miljard minder. De twintig rijkste clubs ter wereld komen allen uit Europa; veertien daarvan zijn van Engelse of Italiaanse origine. Barcelona, vorig jaar nog tweede op deze ranglijst, blijkt door vier clubs te zijn voorbij gestreefd. Uit de toptwintig van vorig jaar tuimelden ondermeer het Braziliaanse Flamengo, dat nog als elfde stond geklasseerd, het Spaanse Atletico Madrid en Ajax Amsterdam.

Seizoen Casiraghi is afgelopen


BOLOGNA - Pierluigi Casiraghi, de Italiaanse spits van Chelsea is dinsdag in Bologna aan de rechterknie geopereerd. De ingreep betekent het einde van zijn seizoen.
Een botsing met doelman Hislop van West Ham, op 8 november '98, lag aan de basis van de blessure. Zeven operaties konden de handicap niet volledig verhelpen. Over enkele dagen mag Casiraghi het ziekenhuis verlaten en kan de revalidatie starten.

Koeman gaat contract uitdienen


ARNHEM - Ronald Koeman rekent erop dat hij zijn contract voor 2,5 jaar bij Vitesse normaal uitdient. De 36-jarige Groninger benadrukte dat er van een clausule over een tussentijdse terugkeer naar Barcelona geen sprake is. "Ik ben en blijf trainer van Vitesse, ook als Barcelona me over bijvoorbeeld anderhalf jaar vraagt", liet de oud-international tijdens zijn presentatie weten. "Die verhalen over speciale bepalingen in mijn contract zijn pertinente leugens." De Spaanse topclub heeft hem zelfs zonder afkoopsom aan Vitesse afgestaan, onthulde hij.

Ronaldo is vier maanden out


PARIJS - Ronaldo heeft in Parijs een operatie ondergaan aan zijn rechterknie. De chirurgen zijn tevreden over de operatie maar de Braziliaanse voetballer zal gedurende vier à vijf maanden buiten strijd zijn. Dat heeft het Pitie Salpetriere-ziekenhuis bekendgemaakt. De spits van Inter Milaan liep een knieblessure op tijdens de wedstrijd tegen Lecce (0-6) op 21 november. Ronaldo moest al drie knieblessures ondergaan in de twee afgelopen seizoenen. Sindsdien heeft hij nooit het adembenemende niveau bereikt dat hij had bij zijn debuut in de serie A. In 1996, de periode dat hij bij PSV speelde, werd de Braziliaan al eens geöpereerd aan zijn rechterknie.

Al-Nasr: klacht tegen Romario


RIJAD - De Saoedi-Arabische club Al-Nasr heeft bij de internationale voetbalbond (FIFA) klacht ingediend tegen de Braziliaan Romario. De voetballer zou begin deze maand een contract voor drie maanden afgesloten hebben bij Al-Nasr, maar even later tekende hij voor de Braziliaanse club Vasco da Gama. Prins Faycal ben Abderrahman, de voorzitter van de Saudi-Arabische club, vindt dat Romario contractbreuk pleegde en hoopt dat de FIFA hem gelijkgeeft.

.

Nu in het nieuws