"Ik zal mooiere herinneringen overhouden"

ROESELARE -

Voor de wedstrijd kreeg de afzwaaiende Ronny Bayer voor zijn 86 interlands van de bond een kloeke chocoladen trofee toegestopt. Daarna was het feestgedruis snel voorbij.

BR>"Ik zal gelukkig mooiere herinneringen overhouden aan mijn loopbaan bij de Belgian Lions dan deze wedstrijd", sprak Bayer. "Mijn hoofd is gevuld met memorabele momenten. Daar kan ik nog wat op teren. Ja, en 86 wedstrijden in het huidige basketbal, wie doet het mij na? Gelukkig wentelden we tegen Oekraïne in een betere tweede helft de afgang af zodat het toch niet al bitterheid is waarmee ik mijn Lions-loopbaan afrond. Vooral in aanvallend opzicht faalden we, ook al omdat de rugblessure van Struelens weer opspeelde. Die gasten op 64 punten houden, is behoorlijk, maar wij misten te veel open kansen en makkelijke korven."

Derde wedstrijd in de EK-campagne, eerste nederlaag.

"Maar dat betekent niet dat Turkije voor de Belgen al onhaalbaar is geworden. Er zijn wedstrijden tot diep in 2001. Uiteindelijk verliezen we vanavond toch maar met dertien punten."

Sappenberghs niet speelklaar

ROESELARE -

De rugblessure die Stefan Sappenberghs dinsdag op training opliep, bleek ernstig genoeg om hem uit te schakelen. Hij werd vervangen door Eric Cleymans, die een week geleden moest afhaken met een kuitblessure. De Charleroi-forward werd laat dinsdagavond nog opgetrommeld.

Nu in het nieuws