Euro 2000 zoekt 1.800 vrijwilligers in België

Adecco Interim is begonnen met de werving van 3.200 vrijwilligers voor Euro 2000. Het interimkantoor zoekt 1.800 mensen voor België en evenveel voor Nederland.

Frank Jacobs

BR>De vrijwilligers krijgen alleen hun onkosten vergoed. "We zoeken studenten, of werklozen die via deze job opnieuw in het arbeidscircuit kunnen worden opgenomen", zegt Patrick De Maeseneire, verantwoordelijke van Adecco Belgium.

Bovenop de 3.600 stewards zullen 3.200 vrijwilligers het EK voetbal in de Lage Landen in goede banen leiden. "De stewards staan in voor de veiligheid, de vrijwilligers zullen allerlei andere taken krijgen", zegt Jan De Graeve, perswoordvoerder voor Euro 2000.

"De vrijwilligers kunnen de bezoekers de weg wijzen, en zorgen dat de pers in de perstent krijgt wat ze nodig heeft. Het moeten mensen zijn die ervoor willen gaan. Ze hoeven geen voetbalspecialisten te zijn, maar mensen met een sportieve ingesteldheid zijn zeker welkom. Het klopt dat ze niet betaald zullen worden. Wel kunnen ze heel wat ervaring opdoen in de uitvoering van één van de grootste sportevenementen ter wereld."

Brussel

"De vrijwilligers die we zullen werven, krijgen een opleiding aangepast aan het werk dat ze zullen uitvoeren. Dat zullen heel diverse jobs zijn: van ticketscheurders tot chauffeurs tussen de verschillende parkings", zegt De Maeseneire.

Adecco is gestart met een werfcampagne voor vrijwilligers voor de acht verschillende speelsteden, vier in Nederland en vier in België. Voor Brussel wordt het grootste aantal vrijwilligers gezocht, omdat de openingsceremonie daar zal plaatsvinden.

"In de 105 Adecco-kantoren liggen inschrijvingsformulieren voor kandidaat-vrijwilligers. Je kunt ook inschrijven via onze website

www.adecco.be

."