Hans Bijlemans wil als Nederlander naar Sydney

Print
Zwemmen
BR>ANTWERPEN - Hans Bijlemans wil via een naturalisatie tot Nederlander een selectie voor de Olympische Spelen in Sydney behalen. De Molse vrijeslagspecialist lukte er vier jaar geleden niet in om de individuele limiet voor Atlanta te zwemmen. Ook nu heeft Bijlemans er blijkbaar geen goed oog in, want hij wil via de Nederlandse aflossingsploeg naar Sydney. Een Belgische aflossingsploeg bij de mannen ligt niet voor de hand.
"De Nederlandse bondscoach Stefaan Obreno werkt met een kern van zes zwemmers. Dat doet hij om Pieter van den Hoogenband en Marcel Wouda te kunnen vervangen als deze twee voor een individuele medaille gaan. Op die manier kan ik erbij geraken", stelt Hans Bijlemans.
Eenvoudig zal het in Nederland ook niet gaan. Want volgens Stefaan Obreno komt de inmiddels 26-jarige Bijlemans in de Nederlandse ranglijst op een zevende of achtste plaats. Bijlemans maakte enkele jaren geleden de overgang van de Molse Zwemclub naar PSV Eindhoven, waar een bijzonder sterke lichting aan het werk is. Daar moet hij nu proberen de limiet te zwemmen. Volgend jaar moet hij die nog eens bevestigen. Als hij dan in de topzes zit, kan hij mee naar Sydney.
MEEST RECENT