Kwartaalomzet Ubizen sterk gestegen

Print
De omzet van het Leuvense Intra- en Internetbeveiligingsbedrijf Ubizen (voorheen NetVision) is tijdens het vierde kwartaal met 589% gestegen tot 9,2 miljoen euro. De verslagperiode werd afgesloten met een operationeel verlies van 328.000 euro, dit als gevolg van seizoensinvloeden en kosten verbonden aan de sterke groei. Ubizen groeit sterker dan verwacht en CEO Stijn Bijnens rekent erop dat die trend zich ook tijdens het boekjaar 1999-2000 zal verderzetten.
BR>
Bij de berekening van de omzet is nog geen rekening gehouden met Aurora Enterprise Solutions, het Amerikaans bedrijf dat in september van dit jaar werd overgenomen. Ingevolge de uitzonderlijke kosten verbonden aan de overname van het Franse SIT Europe kwam het totale verlies over het vierde kwartaal uit op 3,6 miljoen euro. Ubizen heeft er namelijk voor gekozen om te werken volgens de strenge Amerikaanse boekhoudkundige regels. Worden alle uitzonderlijke kosten buiten beschouwing gelaten, dan realiseerde het bedrijf echter een winst van 525.000 euro of 531% meer dan over dezelfde periode vorig jaar.
Het boekjaar 1998-1999 was voor Ubizen van cruciaal belang, want het bedrijf ontwikkelde zich tot een wereldwijde speler op de markt voor netbeveiliging. De omzet over het volledige boekjaar bedroeg 18,8 miljoen euro, wat meer is dan de analisten hadden verwacht. Over 1997-1998 kwam de omzet slechts op 4 miljoen euro uit. Opnieuw omwille van uitzonderlijke kosten kwam het operationele verlies uit op 866.000 euro.
Chief Executive Officer Stijn Bijnens stelt vast dat de zaken goed gaan: «Voor volgend boekjaar kijken we uit naar de doorbraak van de handel via Internet in Europa. Onze ambitie blijft om één van de marktleiders te worden op het vlak van netbeveiliging. Ubizen heeft plannen om verder te groeien, maar meer details mag ik daaromtrent nog niet geven.»
Nu in het nieuws