Vlaamse regering steunt vier multimediaprojecten

Print
BRUSSEL - De Vlaamse regering heeft vrijdag beslist steun toe te kennen aan vier multimediaprojecten van Vlaamse uitgevers, die daarvoor zelf voorstellen mochten indienen. De Regionale Uitgeversgroep, uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen, krijgt een subsidie van 4,4 miljoen voor de ontwikkeling van haar project «een krant met een context». Dat wil geschreven of ingesproken artikels verrijken met contextuele informatie met het oog op een kwalitatief hoogstaande classificatie van artikels in een kennisdatabank
BR>De Vlaamse Uitgeversmaatschappij NV krijgt voor het project «Standby Mail» een bedrag van 8,8 miljoen fr. Met het project wil de VUM een platform ontwikkelen om e-maildiensten op maat aan te bieden aan de lezers. Negen miljoen steun gaat naar Uitgeversbedrijf Tijd NV voor het project «Tijd Agent», een systeem dat toelaat om op basis van persoonlijke interesses van gebruikers of via een selectie van een aparte redactie gegevens te selecteren uit de verschillende databanken van de Tijd.
De Hoste NV tot slot ontvangt een subsidie van 5,2 miljoen fr. voor de ontwikkeling van een «Digital Assesment Management System», een centrale databank die geschreven teksten, volledige pagina's, infografieken, persberichten, statische beelden, bewegende beelden en audio-opnames bevat.
Nu in het nieuws