Leen Demaré speelt scheidsrechter

Print
Een potje scheidsrechtertje spelen, radio Donna-presentatrice Leen Demaré is er wel voor te vinden. In het nieuwe spelprogramma K.O., waarin waarin parate kennis, doorzicht en snelheid belangrijk zijn, draait het om initialen. Leen bepaalt de knock-outs.
BR>"Het lijkt aartsmoeilijk, maar dat is K.O. niet", zegt Leen Demaré. "Het spelprogramma wordt uitgezonden op TV1, niet op Canvas. Het moet bijgevolg toegankelijk blijven, wat niet betekent dat het niveau ondermaats is." Een voorbeeldje. Als Jean-Luc Dehaene werd gevraagd hoe hij in de toekomst een zaak zou aanpakken, antwoordde hij dan met LNDM, EVDTIZ of POAZZV? Het juiste antwoord van deze vraag is POAZZV, problemen oplossen als ze zich voordoen.
Het spelletje wordt gespeeld door drie teams. Elk team bestaat uit een bekende Vlaming die een onbekende Vlaming mag meebrengen.
"Bedoeling is dat er een link is tussen de twee kandidaten", gaat de blonde vriendin van Ben Van Ostade verder. "Zo brengt Alexandra Potvin haar nichtje Sofie meer naar de studio. Het had net zo goed een vriendin kunnen zijn of haar cafébaas."
Het doel van het spel is de twee andere teams knock-out te slaan. In de eerste ronden zijn er verborgen vragen waarbij het team na een goed antwoord niet alleen het aangegeven bedrag verdient, maar het aantal ook nog eens mag aftrekken van een andere ploeg. In de finaleronde kan hetzelfde, maar dan bij een tegenstander naar keuze.
"De winnende ploeg kan het verdiende bedrag nog een flink stuk verhogen. En dat is niet onbelangrijk aangezien er voor een klein goed doel gespeeld wordt. Dat kan een fanfare zijn die nood heeft aan nieuwe trompetten, of een kinderboerderij die wil uitbreiden. Kortom, organisaties waarmee elke kijker een bepaalde band heeft."
En hoe ziet de ex-presentatrice van De Geknipte Gast haar nieuwe job als quizmaster? "Vragen stellen, de kandidaten onderhouden, het scorebord in de gaten houden en de camera's vinden, het zal een hele klus worden. Ik vrees dat ik voor elke opname goed uitgeslapen moet zijn."
K.O., TV1, 21u.

Nu in het nieuws