Carry Goossens en Jan Van Dyke vormen nieuw komisch duo

Print
Vanavond pakt VTM uit met 2 straten verder, een komische reeks waarin de grootmeester van de lach, Gaston Berghmans, over dertien weken afscheid neemt van de kijkers. Een laatste keer trakteert hij jullie op de typetjes luie Juul, agent Krielemans, Fred de betweter en een aantal quickies, daarna geeft hij de humorfakkel over aan Carry Goossens en Jan Van Dyke, twee topacteurs die nu reeds hét komische duo van het volgende millennium genoemd worden.
BR>Carry Goossens weet niet van ophouden. De Oscar Crucke uit F.C. De Kampioenen, de Jef uit Lili & Marleen, de acteur die tal van typetjes heeft neergezet in de Gaston & Leo-tvshows en de Gaston Berghmans Show, gaat in 2 straten verder weer een stapje verder. "Toch zal ik niet, in tegenstelling tot Gaston Berghmans, vijftig jaar in dit vak blijven staan", benadrukt Goossens. "Ik heb niet de intentie om een komiek te worden. Ik ben een acteur die toevallig in het komische genre is terechtgekomen."

Dik manneke


"Als kind was ik een klein, dik manneke. Mijn vader gaf me daarom de raad humor te gebruiken als ik op school gepest werd. 'Met humor kun je je goed verdedigen', zo luidde het. Daaruit is mijn keuze voor dit vak ontstaan."
Nieuwkomer of liever terugkomer Jan Van Dyke startte zijn carrière in 1969 als komisch partner van Gaston Berghmans in het variététheater 'Oud België' in Antwerpen. Drie jaar later belandde hij in het Antwerpse jeugdtheater, vervolgens in het Witte Paard in Blankenberge en begin jaren '80 in een aantal BRT-programma's. Met visuele slapsticks is Van Dyke pas écht kunnen doorbreken in het buitenland. Theaters in Stutgard, Spanje, Italië, Monte Carlo en Parijs, de komiek heeft ze allemaal aangedaan, tien jaar lang. "In '93 ben ik mogen beginnen in het Parijse Lido. Ik doe daar al zes jaar lang dezelfde visueel komische act. Eind mei eindigt mijn contract in Parijs."
Van Dyke ziet in 2 straten verder de juiste formule om opnieuw in eigen land door te breken. "Het wordt naar mijn mening een ijzersterke show. Visueel sterk, humor met een modern tintje."
2 straten verder, VTM, 20.25u.

Nu in het nieuws