Peter De Vocht wint opnieuw

Print
Atletiek
BR>ARENDONK - Prima weer, veel atleten en een vlotte afwerking van het programma zorgden ervoor dat de veldloop in Arendonk een geslaagde organisatie werd.
Bij de mannen vormde zich in de eerste ronde een vrij grote kopgroep met daarbij onder meer Gunther Veris (ACHL), Pieter Reynders (ACHL), Bart Veugelen (VAC), Roel Pauwels (VMOL), Roel Smet (VMOL), Peter De Vocht (BONH) en de plaatselijke atleten Kurt Leyten en Gino Steemans. De groep was te groot om samen te blijven. Bij het ingaan van de tweede ronde was de groep herleid tot het zestal Smet, Veris, De Vocht, Pauwels, Veugelen en Steemans. Pauwels en Steemans waren de volgende slachtoffers. Vooraan waren het vooral Veris en Smet die het tempo hoog hielden.
Peter De Vocht, de winnaar van vorig jaar, keek de kat uit de boom. Dat veranderde volledig in de voorlaatste ronde. Eén tempoversnelling Van De Vocht was voldoende om alleen weg te geraken. De atleet uit Keerbergen pakte meteen enkele tientallen meters op Veris. De Vocht zou niet meer bedreigd worden. Veris leek eveneens vrij vlot op de tweede plaats af te snellen. Een sterk finishende Veugelen dacht daar echter anders over. De atleet uit Vilvoorde flitste Veris net voor de eindmeet nog voorbij.
De wedstrijd bij de juniores-veteranen werd gedomineerd door het vijftal Tom Van Rooy (ACHL), Gunther Keepers (aCHL), Jan Torfs (BONH), Roger en Thomas Hendrickx (ARAC). Van Rooy voerde in de tweede ronde de forcing en ging er meteen van door. De atleet uit Lille bouwde een vrij respectabele voorsprong uit op zijn dorpsgenoot Gunther Keepers. Vader en zoon Hendrickx liepen gelijktijdig door de finish. Scholier Glenn Laurens was niet opgewassen tegen de sterke finish van Gerry Convens. Voor de VMOL-atleet was het de tweede overwinning op evenveel weken.
Nu in het nieuws