Omstreden Grobbendonkse verkaveling goedgekeurd

Print
De CVP-VLD-meerderheid in de gemeenteraad van Grobbendonk heeft maandagavond het wegentracé en de lastvoorwaarden van een nieuwe verkaveling in de Timmermanslei goedgekeurd. De buurtbewoners en de oppositie verzetten zich tegen die verkaveling. De verkaveling is een initiatief van oud-wielrenner Herman Van Springel en een buurman. De buurt vreest een groene zone te verliezen. Een aantal buurtbewoners en ook Herman Van Springel woonden de gemeenteraad bij.
BR> Oppositielid Karel Bogaerts (SP) trok fel van leer tegen de plannen. "We sluiten ons aan bij het standpunt van het buurtcomité", zei de voormalige burgemeester. "Het kan niet dat het belang van twee verkavelaars boven het algemene belang van de buren geldt. Het is ook niet waar dat ik de verkaveling in het schepencollege van november 2000 zou hebben goedgekeurd."
Het oppositielid keek uit naar de houding van Willy Van Goubergen (CVP), die eerder in de buurt actie voerde voor het behoud van het groen. Van Goubergen stemde samen met alle CVP'ers en VLD'ers uiteindelijk toch voor de nieuwe verkaveling. De oppositiepartijen SP, Agalev en Vlaams Blok stemden tegen.
MEEST RECENT